Fine dining restaurants in Lublin

In Lublin kan je fantastisch goed luxe uit eten. Laat je heerlijk in de watten leggen en geniet!

Deel met vrienden en familie

Fine dining in Lublin kan niet alleen heel goed, het is ook nog eens ontzettend lekker en goed betaalbaar. Met hoofdgerechten van rond de 10 tot 15 euro, wil je dit absoluut niet aan je voorbij laten gaan wanneer je deze prachtige Poolse stad bezoekt.

Pools eten heeft in Nederland nog niet zo’n goede reputatie. Vaak leeft het beeld van grote gaarkeukens met aardappels en doorgekookte groentes zonder smaak. Dit was misschien in de communistische Sovjet-tijd het geval, maar tegenwoordig is dit echt niet meer zo. Ik heb zelf een kijkje genomen in Lublin en ben daar culinair helemaal in de watten gelegd. Fine dining is in Lublin daarnaast een stuk betaalbaarder dan ik bijvoorbeeld Amsterdam.

Fine dining restaurants in Lublin

Nieznana

luxe uit eten in Nieznana Lublin
Nieznana in Grand Hotel Lubliniski.
fine dining lublin

Nieznana bevindt zich op de benedenverdieping van het mooie Grand Hotel Lublinianka. Het prachtige, modern-klassiek ingerichte restaurant is lekker licht.

Naast heerlijk eten serveren ze hier ook prachtige wijnen en ook nog eens een aantal die uit de regio komen. Check zeker even of ze de Rześki Poranek van Winnica Pasjonata op voorraad hebben, want dat is echt een fantastische witte wijn, die smaakt als een frisse sauvignon blanc.

Nieznana betekent “onbekend” in het Pools en dat is voor nu ook nog (helaas) een beetje het geval voor dit restaurant. In Polen zijn ze namelijk nog niet gewend om in hotels te eten. Zonde, want dit restaurant is echt geweldig! Wel een voordeel voor jou, want je hoeft niet maanden van tevoren te reserveren.

📍 Krakowskie Przedmieście 56, 20-002 Lublin, Polen

Perlowa Pijalnia Piwa (Perłowa Beer House)

Perłowa Beer House
Perłowa Beer House bar binnen
Lunch Perłowa Beer House Lublin

Dat je bij brouwerijen lekker kunt eten, dat wisten we al. Alleen denk je dan toch meer aan pub food, zoals een goede burger. Bij Perłowa Beer House kun je echt terecht voor een fine dining experience!

Het menu wordt hier aangepast aan de seizoenen en vaak zit er (subtiel) bier verwerkt in het gerecht. Je kunt hier ook een speciale proeverij aan biertjes bestellen. Deze zijn alleen hier te drinken en worden dus niet in de supermarkt of winkels verkocht.

Binnen hebben ze een super hippe en strakke bar, die echt prachtig is. Alleen als het echt mooi weer is, zou ik vragen of ze buiten op het terras nog een plekje hebben. Je zit dan heerlijk onder de schaduw van de grote parasol in de lichte binnentuin.

Perłowa Pijalnia Piwa bevindt zich het voormalige complex van de Vetter brouwerij in de straat Bernardyńska, tot een paar jaar geleden een gebied waar je liever niet kwam. Sinds de brouwerij helemaal is opgeknapt in 2014 is dit helemaal veranderd. Het gebouw en de omgeving eromheen zijn prachtig. Een hotspot die in Amsterdam ook zeker niet zou mistaan!

📍 Bernardyńska 15, 20-109 Lublin, Polen

Luxe uiteten in Lublin

2 Pi Er

uiensoep 2 Pi Er lublin
2 Pi Er goed restaurant Lublin
steak tartare lublin

Boven op het Lublin Conference Center vind je het restaurant 2 Pi Er. Een prachtig rond restaurant, met een heerlijk terras waar je heel ontspannen uitkijkt over het “nieuwe” gedeelte van de stad. Het zal je niet verbazen dat dit een geliefde plek is om te genieten van de zonsondergang.

Het eten is heerlijk, van de perfecte uiensoep in rustieke kommen, tot de perfecte steak tartaar met mosterd-ijs. En dat laatste is nog beter dan het klinkt. De keuken is een combinatie van internationaal en eenvoudige Pools gerechten, die tot een hoger niveau zijn getild.

Ik ben benieuwd of dit je kijk op de Poolse restaurant-scene heeft veranderd. Hier op Flying Foodie vind je binnenkort meer over Lublin; een prachtige groene stad in Oost-Polen. Je reist heel simpel rechtstreeks vanaf Eindhoven naar Lublin met WizzAir. Een andere optie is vliegen op Warschau, in dat geval kun je bijvoorbeeld ook vliegen met KLM vanuit Amsterdam!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close