Hotspot: Gastrobar Hangar 85 in Rotterdam

Gastrobar Hangar 85 muurposter met model

Update: Dit restaurant is permanent gesloten! Op loopafstand van de drukke Markthal in Rotterdam vind je aan het water de gastrobar Hangar 85. Wil je jezelf een avondje in de watten laten leggen met heerlijke gerechten en goede wijnen, of gewoon lekker borrelen? Dan moet je hier zeker een keer langs!

Gastrobar Hangar 85

Wat is nou precies een ‘gastrobar’? We vroegen het aan de eigenaresse en zij gaf aan dat ze dat bij Hangar 85 zien als een combinatie tussen een restaurant en een wijnbar. Je kunt er dus terecht voor lekkere hapjes, goede wijn en een heerlijk diner. Wij kunnen ons helemaal vinden in deze beschrijving!

Rotterdam Hangar 85 Risotto bitterbal borrelkaart Hangar 85 Fusion restaurant met buikspek

Het menu van Hangar 85 laat zich naar mijn mening het beste omschrijven als ‘klassiek, met een moderne en wereldse twist’. Mijn persoonlijke favoriet? Het perfect gegaarde buikspek met een sausje van hoisin, gember en soyasaus. Watertandend lekker. Bestel er gelijk een glas Spätburgunder bij, want die past er niet alleen perfect bij, hij is ook nog eens ontzettend lekker. Uiteraard kun je je bij elk gerecht laten adviseren over een passende wijn.

Naast het restaurantmenu hebben ze ook een borrelkaart met heerlijk hapjes. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke, zachte pata negra, oesters en chorizo kroketjes. Lekker!

Hangar 85 Rotterdam dessert zoet toetje

Het interieur is industrieel, maar anders dan je het tegenwoordig veel ziet. Iets minder rauw en wat warmer dan gewoonlijk. Met mooi weer kun je terecht op het terras, dat aan het water ligt.

Hangar 85 ligt op loopafstand van de Markthal, maar toch merk je hier weinig van de drukte en hectiek van de stad.

Locatie: Wijnhaven 85, Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *