Hofstede Meerzigt: Culinair eten in Zoetermeer

Deel met vrienden en familie

Gravlax ron blaauw bij hofstede meerzigt zoetermeer
Op een prachtige locatie in Zoetermeer kun je bij Hofstede Meerzigt genieten van de culinaire creaties van chefkok Alain Adriaanse. Voor iedereen die zich wel eens afvraagt wat er te doen is in Zoetermeer: hier heb je het antwoord!

Zoetermeer

Zoetermeer is niet bepaald de eerste plek waar ik aan denk voor een avond goed uit eten. Na het parkeren van de auto kijk ik om mij heen en zie een doodgewone, nietszeggende woonwijk en ik begin te twijfelen of ik wel het juiste adres heb. Tot ik de hoek omsla en plots op het prachtige terrein van Hofstede Meerzigt sta!

Ik tref daar een prachtig gerestaureerde boerderij uit 1640 aan, omringd door groen. Je begrijpt meteen waarom Hofstede Meerzigt een gewilde trouwlocatie is. Binnen is het ook werkelijk prachtig (kijk hier!)

Krab bij hofstede meerzigt

Sla met verborgen Burrata

Het eten

De keuken heeft een Franse basis met veel internationale invloeden. Ze staan bekend om hun seizoensgebonden gerechten, verfijnde smaken en de prachtige presentatie van de gerechten. Maar dan wel zonder dat het over de top gaat en een circus op je bord wordt.

Bij elk gerecht kunnen ze je prachtige bijpassende wijnen schenken; niet zo vreemd want op het trein van het restaurant bevindt zich ook wijnimporteur L’Exception. De sommelier Sermad is ontzettend vriendelijk en geeft je het gevoel echt wat special voor jou uitgezocht te hebben.

Nu zul je misschien denken: dat klinkt allemaal erg leuk en smakelijk, maar daar zal wel een flink prijskaartje aan hangen. Het klopt inderdaad dat het niet goedkoop is, maar misschien niet zo duur als je zult verwachten. Je hebt een 3-gangen menu voor € 39,50, wat ik de prijs dubbel en dwars waard vind.

Private dinning hofstede meerzigt

Alain starring…

Sinds dit jaar hebben ze een speciaal concept: Alain starring sterrenchefs. Waarbij elke maand (uitgezonderd de zomer) een sterrenchef uit het binnen- of buitenland de keuken samen met Alain overneemt. Zelf had ik geluk om aanwezig te mogen zijn bij de versie van Ron Blaauw en het was allemaal zo ontzettend lekker. Elk gerecht was een kunstwerkje op zich!

Alain Adriaanse en Ron Blaauw

Locaties: Zonnenberg 10, Zoetermeer
Openingstijden: Di – Za 18:00 – 22:00, Di – Vr ook voor de lunch 12:00-14:00 (zondag en maandag gesloten)
Meer informatie: bekijk de website van Hofstede Meerzigt

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close