Hotspot: Café de Ceuvel

Hotspot Amsterdam Noord Cafe de Ceuvel

Zoals jullie ondertussen wel van ons gewend zijn, is zondag onze hotspot dag geworden. Vandaag hebben we een super hippe hotspot voor jullie in het door mij zo geliefde Amsterdam Noord. Ik vind deze hotspot zo leuk dat ik me moest inhouden het niet al eerder dan zondag online te plaatsen! Ze zijn nog niet zo lang open, maar ik vermoed dat Café de Ceuvel nog wel eens een bekende naam in Amsterdam zou kunnen gaan worden.

Hotspot Amsterdam Noord Cafe de Ceuvel

Het Café bevindt zich, zoals veel van de Amsterdam-Noordse hotspots, op een oude scheepswerf; De Ceuvel. Bij de Café de Ceuvel willen ze het liefst zo zelfvoorzienend mogelijk zijn en de natuur zo min mogelijk belasten. Het café zelf is helemaal van gerecycled materiaal gemaakt. Wie had 10 jaar geleden nou verwacht dat verantwoord zo hip kon zijn!

Uiteraard is het eten dat je bij Café de Ceuvel kan krijgen ook verantwoord.  Ze werken o.a. samen met boeren en ecofood innovators. Ze maken ook gebruik van groenten uit de tuin van het project van het leger des heils.

Hotspot Amsterdam Noord Cafe de Ceuvel

Hotspot Amsterdam Noord Cafe de Ceuvel

Het publiek is heel gemengd bij Café de Ceuvel. Hipsters, toeristen, ouders met kinderen, echt Noorderlingen, artiesten en gewoon doorsnee mensen mengen zich vrolijk onder elkaar. De bouw is mede mogelijk gemaakt door crowdfunding, dat geeft wel aan dat er duidelijk behoefte was aan een plek zoals Café de Ceuvel!

Mij ga je hier deze zomer zeker nog eens aantreffen. Lekker eten, prachtige locatie en echt super vriendelijk personeel. Wat ons betreft is Café de Ceuvel deze zomer de hipste plek van Amsterdam Noord.

Locatie: Korte Papaverweg 4, Amsterdam Noord
Meer informatie: Website en Facebookpagina van Café de Ceuvel
Openingstijden: doordeweeks vanaf 10 uur, in het weekend vanaf 11  (op maandag gesloten)
Kosten: 10-13 euro voor een menu, 6-7 euro voor een focaccia pizza uit de steenoven

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *