Hotspot Gent: Spice Bazaar

Deel met vrienden en familie

(permanent gesloten) Tijdens mijn laatste city trip naar Gent heb ik echt een super leuk winkeltje ondekt: de Spice Bazaar. Een waar kruiden walhalla voor zowel de beginnende kok als de doorgewinterde foodie.

Bij de Spice Bazaar staat de hele wand van onder naar boven vol met kruiden in grappige glazen buisjes die doen denken aan reageerbuisjes. Je kan de kruiden in grote en kleine buisjes kopen, maar ook gewoon los. Je vind er uiteraard dezelfde kruiden als je in de supermarkt kan vinden, maar ook veel moeilijker verkrijgbare kruiden. Ik vond er eindelijk matcha (groene thee poeder), zwart zeezout en lavendel.

Hotspot Gent Belgie Spice Bazaar Hotspot Gent Belgie Spice Bazaar

Je zou verwachten dat met de luxe verpakkingen van glas de kruiden flink prijzig zijn. Ik had echter het idee dat ze ongeveer net zo duur als in de supermarkt waren, of zelfs wat goedkoper! Uiteindelijk liep ik de winkel uit met 8 kleine buisjes, 1 grote buis en een zak kurkuma en was ik slechts 20 euro kwijt.
Ook leuk zijn de kruidenmixen: in tegenstelling tot veel andere prefab kruidenmixen zitten er bij de kruidenbazaar geen E-nummers en smaakversterkers in. Je kan denken aan oosterste mixen, zoals voor curries, maar ook lokale specialiteiten, zoals kruiden voor stoofvlees.

Hotspot Gent Belgie Spice Bazaar

Behalve voor kruiden kan je bij de Spice Bazaar ook terecht voor insecten. Ze staan op een aparte plek, dus als je het een beetje eng of onsmakelijk vindt, hoef je er niet langs te lopen 😉

Kortom, ik vind de Spice Bizaar echt een super leuke winkel en de volgende keer dat ik in Gent ben, ga ik zeker weer langs!

Locatie: Burgstraat 25, Gent
Meer informatie: de facebookpagina en de website van de Spice Bazaar
Openingstijden: di-za: 9:30-12:30, 14:00-18:00 en zo: 10:30-17:00

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Lijkt me erg leuk! Maar ah bah die insecten :’) Gelukkig hoef je er niet langs te lopen haha

    1. Maris Author says:

      Ik las laatst ergens dat de Jumbo ook insecten wil gaan verkopen… Misschien toch iets om aan te wennen dus? 😉

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close