Ibericus Amsterdam

Deel met vrienden en familie

Hotspot Ibericus Amsterdam Centrum

Eén van de lekkerste Spaanse producten is wat mij betreft toch wel de ham. Heerlijk zout en vettig op de juiste manier. In Amsterdam hebben wij een hotspot gevonden waar je terecht kunt voor de lekkerste Spaanse hammen: Ibericus!

Ibericus Amsterdam Ibericus menu

Je vindt Ibericus in de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Deze straat begint steeds leuker te worden. Zeker een aanrader om een keer doorheen te lopen. Ik heb zelf al een aantal zaakjes gespot waar ik zeker nog eens langsga.

De zaak is eigenlijk in tweeën opgedeeld; in het eerste deel kun je de hammen proeven en kopen. Ze snijden recht voor je neus de ham van de poten af. Achterin zijn wat zitjes waar je van de kaart broodjes en tapas kunt bestellen. Het is dus zowel een winkel, als een eetcafé.
Behalve de standaard koude en warme dranken hebben ze ook wijn. Dat smaakt altijd wel lekker bij een portie ham. Zeker als je er wat later in de middag bent, en niet zoals ik al om 11 uur ‘s ochtends..

Er staan als ik het goed heb gezien drie vegetarische opties op het menu. In theorie zou je hier dus ook met vegetarische vrienden terecht kunnen. Ik denk alleen dat het aanzicht van al die hammen, die door de hele winkel te vinden zijn, een gemiddelde vegetariër niet zal plezieren.

Ibericus portie chorizo

Over de portie grootte valt wat mij betreft weinig te klagen. Voor 7 euro kregen wij een groot bord (waar je normaal een avondmaal van eet) vol met plakjes chorizo en een bord vol lekker brood met olijfolie en tomatenpulp. De hoeveelheid chorizo was meer dan ik verwachtte.

De hammen komen uit verschillende regio’s van Spanje en hebben verschillende droogtijden. Sommigen hebben wel meer dan 4 jaar gehangen, voordat ze de winkel in gingen. Dit verklaart grotendeels het verschil in prijs tussen de verschillende hammen.

Door de verschillende regio’s (en dus verschil in klimaat) waar de varkens vandaan komen, hebben ze allemaal verschillende smaken. Wat de varkens eten gedurende hun leven, bepaalt voor een groot deel de smaak van de uiteindelijke ham. Hoewel het redelijk druk was, nam het super vriendelijke personeel de tijd om het allemaal uit te leggen en ons te laten proeven.

Er wordt Spaans, Engels en Nederlands door het personeel gesproken.

Hotspot Ibericus Amsterdam Centrum Ibericus vers gesneden Hotspot Ibericus Amsterdam Centrum

Locatie: Haarlemmerstraat 92, Amsterdam
Meer informatie: Facebook pagina Ibericus Amsterdam
Openingstijden: Maandag t/m donderdag 10:00 tot 18:00, vrijdag en zaterdag tot 19:00 en zondag tot 17:00

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Leuk artikel weer en goed om te lezen. Liep toevallig gisteren door de Haarlemmerstraat, maar geen tijd om ham te kopen. Overigens één opmerking: Ham van de schouders? Zeker weten?

    1. Nu begon ik zelf ook te twijfelen, dus ik heb het nog even opgezocht. Jamon komt inderdaad van de poten, maar ze verkopen ook zeker ham van de schouder en van de lende.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close