Hotspot: The Fat Dog

Hotspot The Fat Dog Amsterdam

We hebben een super leuke hotspot gevonden in Amsterdam Zuid. The Fat Dog by Ron Blaauw (een heuse Nederlandse topchef ). Een plek waar je luxe hotdogs kan eten. Is het een bar, een restaurant of toch gewoon een hotdog tent? Eigenlijk van alles beetje! Het concept is geïnspireerd op Bubbledogs in Londen. En de naam geeft een dikke knipoog naar het restaurant van Heston Blumenthal (mijn grote held!) “The Fat Duck”.

The Fat Dog is pas sinds half april open, maar nu al erg populair. Zelfs op een maandagavond zat het flink vol. Ze werken niet met reserveringen, maar de doorloop is hoog, dus je hoeft nooit echt lang te wachten op een plekje. We besloten te beginnen met een Gin & Tonic. Meteen een schot in de roos, want deze was echt heerlijk!

The Fat Dog Amsterdam

Bij The Fat Dog eet je dus hotdogs. Niet zomaar hotdogs, maar hotdogs met allemaal bijzondere toppings. Uiteraard is er ook gedacht aan de mensen die geen varkensvlees of helemaal geen vlees eten. Wij gingen voor de Don Corleone (venkelsalade, knoflook, basilicum en salami kruim) en de Naughty Bangkok (zoetzure groente, rode curry mayonaise, koriander en krokante rijst). Beiden waren echt heerlijk!

 

Hotdogs The Fat Dog Amsterdam Hotdogs The Fat Dog Amsterdam

De hotdogs worden geserveerd in plastic mandjes; dit zorgt voor een extra Amerikaans gevoel. Naast de hotdogs staat er ook een aantal heerlijke hapjes en toetje op het menu . Wij kozen het kaasplankje en de cheesecake. Beiden toppers! Het personeel was trouwens ook zeer attent en vriendelijk! Erg leuk!

Kaasplankje The Fat Dog Amsterdam

Hotspot The Fat Dog Amsterdam

Conclusie: The Fat Dog is een leuke en gezellige plek om te borrelen en hotdogs te snacken!
Mocht je graag BN’ers spotten, die worden hier ook regelmatig gezien.

Locatie: Ruysdealkade 251, Amsterdam
Meer informatie: Website van The Fat Dog
Openingstijden: Maandag vanaf 16:00, dinsdag & woensdag gesloten, donderdag t/m zondag vanaf 12:00
Kosten: De hotdogs kosten ongeveer 7 á 8 euro per stuk

 

11 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *