Hotspots Westpunt Curaçao

Deel met vrienden en familie

Hotspots in Westpunt op Curaçao, voor iedereen die ook in West Curaçao lekker uiteten wilt. Het westen van Curaçao staat bekend om zijn prachtige stranden, van Playa Grandi met haar schildpadden tot Grote Knip: je kunt hier overal ontzettend tropisch genieten van een Caribische blauwe zee, met bijhorend wit zand en palmbomen. Van al dat genieten, snorkelen en door het zachte zand rollen krijg je natuurlijk honger. Wij hebben een aantal leuke hotspots voor jou op een rij gezet.

Hotspots Westpunt Curaçao

Sol Food

Sunshine en haar man begonnen een klein restaurant als hobby, omdat ze niet wisten hoe duur het levensonderhoud zou zijn op het eiland. Reserveren is inmiddels een must, want ze zijn nogal populair en alleen op vrijdag, zaterdag en zondag geopend. Van de buitenkant lijkt het restaurant weinig bijzonders, maar achter de groene muur met schildpad schuilt een heerlijke veranda met prachtig uitzicht. Een prachtige plek om te genieten van de zonsondergang.

Hotspots Westpunt Curacao

Het eten is simpel en gewoon heel erg lekker, en hou zeker een plekje over voor een toetje, want de brownies zijn waanzinnig lekker.

Openingstijden Sol Food: vrijdag, zaterdag, zondag van 12:00 tot 21:00.

Uitzicht Sol Food Westpunt

Cactus Cafe

Dit is een soort ranch met hier en daar wat kitch. Het zou niet misstaan in een Tarantino film, waar alles misloopt en de cowboys veranderden in zombies.

Cactus cafe curacao west
Cactus Cafe hotspot westpunt
Cactus cafe curacao

Goed, bij aankomst met honger hadden we eigenlijk lage verwachtingen van het eten. We werden ontzettend positief verrast: alles smaakte heerlijk en lijkt me liefde bereid. De wahoo met kokossaus is ontzettend lekker en de rijst perfect gekookt. Ook een keer geen patat bij het eten was meer dan welkom, hoewel je ook hier kunt kiezen voor patat.

Openingstijden Cactus Cafe: maandag van 17:30 tot 21:00, andere dagen van 12:30 tot 15:00 en van 17:00 tot 21:00.

Jaanchi

Naar Jaanchi gaan is een ervaring. Van de honderden vogeltjes die vrolijk kwetteren voor de open ramen in de bosjes en op de voederplankjes, tot de eindeloze curiosa overal in het restaurant. Je kijkt je ogen uit.

Lokaal eten bij Jaanchie
Menu Jaanchie Curacao

 

Het menu wordt aan tafel uitgelegd door een ontzettend lieve oudere man, we vermoeden Jaanchi. Je mag meerdere gerechten kiezen uit de Caribische keuken en krijgt na het eten nog een verrassing van het huis.

Voor 20 dollar per bord vinden wij het persoonlijk eigenlijk te duur, maar ook wel de ervaring waard als je ons kan volgen.

Jaanchie Westpunt Curacao

Het is tevens de enige plek op aarde waar je legaal leguaan kunt eten. Tenminste, dat wordt er beweerd.

Openingstijden Jaanchi: dagelijks 12:00 tot 17:00.

Waarschijnlijk niet een plek waar je tijdens je vakantie de deur zat platlopen, maar zeker meer dan de moeite waard om een keer heen te gaan. Tenzij je angst hebt voor vogels, ga dan met een grote boog om Jaanchi heen.

Extra vermelding

Landhuis Klein Santa Martha ligt dan wel niet in West Punt, maar wel relatief in de buurt. Het prachtige huis heeft een mooie tuin en een uitzicht om verliefd op te worden. Doe er een drankje bij zonsondergang en geniet.

Landhuis klein santa maria

Het eten zelf en de bediening is matig, terwijl het wel aan de prijs is; daarvoor sturen we je er echt niet heen.

Hotspots in Westpunt op Curaçao, voor iedereen die ook in West Curaçao lekker uiteten wilt. Het westen van Curaçao staat bekend om zijn prachtige stranden, van Playa Grandi met haar schildpadden tot Grote Knip: je kunt hier overal ontzettend tropisch genieten van een Caribische blauwe zee, met bijhorend wit zand en palmbomen. Van al dat genieten, snorkelen en door het zachte zand rollen krijg je natuurlijk honger. Wij hebben een aantal leuke hotspots voor jou op een rij gezet bij West Punt Curaçao

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close