Leukste strandtenten Texel

Deel met vrienden en familie

Texel heeft de heerlijke combinatie van prachtige natuur en strand. Door het klimaat op de Waddeneilanden waait de regen vaak over en is het droger dan in de rest van Nederland. De perfecte plek dus om te genieten van een hapje en drankje in een leuke strandtent. Dit zijn wat ons betreft de leukste strandtenten van Texel!

Leukste strandtenten op Texel

Strandpaviljoen Kaap Noord

Op het noordelijke puntje van Texel vind je het heerlijke strandpaviljoen Kaap Noord. Een bezoek aan Kaap Noord is goed te combineren met een tripje naar de vuurtoren van Texel, die je al vanaf het terras kan zien staan. Met mooi weer kijk je zo over de Waddenzee naar de zandbank van buureiland Vlieland. Mocht je meer willen doen dan kijken naar Vlieland, dan is het misschien leuk om te weten dat je hier ook de boot naar het andere eiland kunt pakken.

Kaap Noord texelLeukste Strandtenten Texel

Het strand is hier, zelfs in de zomermaanden, altijd heerlijk rustig en als het goed is zou je hier ook zeehonden moeten kunnen spotten. Daarvoor moet je wel een beetje geluk hebben natuurlijk. Op slechts 25 meter van het strandpaviljoen bevindt zich een parkeerplaats waar je je auto of fiets kwijt kunt.

Paal 9

Het restaurant is prachtig, het heeft wel iets weg van een grote kas. Op het grote terras kun je heerlijk wegzakken op lounge kussens en genieten van het uitzicht op zee.

Paal 21 Leukste Strandtenten Texel texel paal 9 Leuke strandtent texel paal 9

Paal 21

Aan de noord kant van het dorpje De Koog vind je op het strand de leuke en relaxte strandtent Paal 21. Het strand wordt omringd door een prachtig stukje duinen waar op delen wilde koeien staan te grazen. Door de beschermende duinen en het rustige strand hangt hier een heerlijke relaxte sfeer. De Texelse bitterballen zijn een aanrader!

Beneden aan het strand hebben ze ook nog een soort snackbar mocht je alleen trek hebben in een snack, wijntje of ijsje.

paal 21 texel strandtent

Let op! Het laatste stukje vanaf de parkeerplaats voordat je bij deze Texelse strandtent aankomt bevat twee steile hellingen. Je hoeft echt geen #fitgirl te zijn om bij de strandtent te komen, maar mocht je echt slecht ter been zijn, dan is het wel handig om dit in je achterhoofd te houden. Ook de kinderwagen omhoog duwen is even een extra inspanning.

Kidsproof strandtenten Texel

Bij alle Texelse strandtenten op ons lijstje hadden ze kinderstoelen, een kindermenu en vonden ze het geen probleem om een extra bordje te geven of frietjes te maken zonder zout! Alle drie dus helemaal kidsproof. Daarnaast hebben ze allemaal een windvrij terras en ook bankjes staan waarbij je met de voeten in het zand kan zitten. Kun jij genieten van je wijntje in de zon, terwijl de kinderen spelen met het zand.

Bij Paal 21 verkopen ze ook nog eens hun eigen merk duurzame babyartikelen: Eiland Baby

Kidsproof strandtent texel

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close