London: Borough Food Market

Deel met vrienden en familie

Afgelopen weekend was ik in Londen en ik MOEST echt langs de Borough Food Market. De vorige keer in London hebben we het bij toeval ontdekt. Tijdens een wandeling door de stad werd onze nieuwsgierigheid getriggerd door een heerlijke bbq geur. Al kwijlend volgden we onze neus en kwamen we terecht in een foodie hemel.  Overal kraampjes en stalletjes met heerlijk geurende producten.

Lees verder voor meer informatie over deze geweldige food market in London en geniet van al het heerlijks dat je op de foto’s voorbij ziet komen. Mocht je binnekort naar London gaan, zet de Borough Food Market dan maar alvast op je todo lijst, want dit wil je niet missen!

Dit jaar leek het allemaal nog drukker en groter, maar niet minder lekker! We hebben onze ogen uitgekeken en echt heerlijk geluncht. Het was gewoon jammer dat we niet nog meer honger hadden, want er was zoveel lekkers waar je uit kon kiezen. En ik had nog wel stiekem het ontbijt geskipped…

Borough Food Market - Ice Tea

Borough Food Market - Worstjes

Borough Food Market - Boston Burger

Borough Food Market - Baklava

Borough Food Market - Bonbons

Borough Food Market - Juices

Borough Food Market is één van de grootste (zo niet DE grootste) food markets in London. Je kunt hier van alles vinden, van heerlijke vega-burgers tot de mooiste cheesecakes, brownies, kaasjes , wraps en ga zo maar door. Alles heeft een hele hoge kwaliteit en is vaak biologisch. Ook als vegetariër kun je je buikje flink vol eten.

Borough Food Market - Brownies

OMMMGGGG wat een enorme stapel brownies. Ik kan me nu wel voor mijn kop slaan dat ik niet extra heb ingeslagen voor mee naar huis. Ik zou er zo wel één lusten (of twee.. of drie…)

Borough Food Market - Kaas

Hmm ik vraag me af hoe ze zullen reageren bij Easyjet, wanneer ik  een koffertje vol met kaas mee wil nemen als handbagage

Borough Food Market - Boston Burger

Na veel wikken en wegen besloot ik voor deze Boston Burger te gaan. Echt SUPER lekker! Het broodje was zooo zacht, het leek wel een wolkje! Ik ga zeker proberen deze burger na te maken, dus wie weet binnenkort een recept.

Locatie London Borough Food Market

 

Borough Food Market - Map

Wij combineerde de Borough Food Market met een wandeling langs de Theems en de Tower Bridge. Vanaf de Tower Brigde is het ongeveer 10 á 15 minuten lopen naar de Borough Food Market, een mooie manier om je eetlust op te wekken.  Je kunt natuurlijk ook gewoon de metro pakken en uit stappen bij London Bridge station. Zowel de Jubilee, als de Northern Line metro’s komen hier langs.

Openingstijden

Maandag tot Woensdag 10.00 tot 15:00
Donderdag 11:00 tot 17:00
Vrijdag 12:00 tot 18:00
Zaterdag 8:00 tot 17:00

Zorg dat je er al rond 11:30 bent als je de ergste drukte een beetje wilt ontlopen. Sla die ochtend ook maar het uitgebreide Engelse ontbijt over, zodat je extra plek hebt voor al het lekkers dat je op de Borough Market tegen komt.

Borough Food Market in Nederland?

Liever iets dichter bij huis?
Hoewel London natuurlijk wel heel dicht bij ligt (45 minuten vliegen), hop je er niet zo makkelijk langs. Je moet er vaak toch wel een tripje van maken.  In Amsterdam hebben we iets dat echt heel erg veel op de Borough Food Market lijkt, namelijk de Neighbourhood food market. Wellicht hebben ze de inspiratie voor deze markt op gedaan in London, ik weet het niet. Deze food market is er slecht één keer per maand, op de derde zondag van de maand in het Westerpark. Echt heel leuk en de moeite waard om te bezoeken! De eerst volgende editie van de Neighbourhood food market is op 15 september.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Oh, wau, dit ziet er echt allemaal zo mooi uit!

  1. En dit zijn nog allemaal maar plaatjes, het rook ook allemaal zo super lekker!

 2. Kiss & Make-up says:

  Damn joh, ik denk dat ik een vieruurtje moet pakken, heb er honger van gekregen!

  1. Ik zit nu ook weer met een rommelbuik op het werk. Het eten in de kantine zal erg tegenvallen als ik hier aan terug denk.

 3. Het is daar fantastisch <3!

  1. Wanneer gaan we weer naar london? <3

 4. OMG hier MOET ik heen. Wel met de boot dan en een grote koffer. 😉

  1. Haha 🙂 ! En vooral niet van te voren eten

 5. Mmmm – dat ziet er allemaal heerlijk uit. Even aanstippen op het ‘te doen in Londen lijstje’. Brownies eten op de Borough Food Market.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close