Top 5 terrasjes van Amsterdam West!

Deel met vrienden en familie

Hotspot Terras Amsterdam West Mercatorplein Zurich

Opzoek naar een leuk terrasje in Amsterdam West?

Zodra het zonnetje zich laat zien krijgen wij als Nederlanders de zomer in onze bol. Eén van onze favoriete bezigheden is dan ook om heerlijk op een terras te gaan zitten. Lekker met onze bolletjes in de zon. André Hazes zong er jaren geleden al over, de terrassen stromen vol, bom vol. Niet alleen met bewoners en mensen die na hun werk nog een beetje zon zoeken, maar natuurlijk ook met toeristen. Van toeristen hebben we de laatste tijd namelijk een flink overschot.

Gelukkig bestaat er meer dan alleen het centrum van Amsterdam; de Jordaan, de Pijp en de andere gebieden die bijna totaal worden ingenomen door toeristen. Waar het niet zo druk is dat je je tafeltje moet delen met vreemden en gewoon je armen kan uitsteken zonder met je vinger in iemands oog te zitten. In Amsterdam West is het tegenwoordig ook heerlijk vertoeven. En ja, ze hebben er ook echt heerlijke terrassen. Ik zet de 5 leukste voor je op een rij!

Café Zurich

Café Zurich zit op het Mercatorplein en heeft een gigantisch terras waar altijd wel een heerlijk plekje in de zon valt te vinden. Op het plein is altijd wel reuring, dus je hebt ook wat om naar te kijken. Ik heb er zelfs een ‘I AMsterdam’ ding gespot, dus ook daar hoef je de binnenstad niet meer voor in.

Locatie: Mercatorplein 2b, Amsterdam West
Meer informatiecheck deze post over Café Zurich
OpeningstijdenMa – Do: 9:00 – 1:00, Vr: 9:00 – 3:00, Za: 10:00 – 3:00 en zondag tot 1:00

Floor 17

Op het dak van het Ramada Apollo hotel vind je de rooftop bar van Floor 17. Je kunt er heerlijk zitten op één van de lounge banken, terwijl een DJ lekkere beats laat horen. Je kunt natuurlijk wel raden dat je vanaf zo’n hoogte een prachtig uitzicht hebt over de stad. Zonnetje + een prachtig uitzicht, wat wil je nog meer?

Locatie: Ramada Apollo Hotel, Staalmeesterslaan 410, 1057 PH Amsterdam
Meer informatie: de Facebookpagina en de website van Floor 17
Openingstijden: Di – Vr 10:00-1:00, Ma tot 0:00 en zondag van 10:30 to 0:00

Radijs

Radijs bewijst maar weer eens dat je voor een heerlijk zonnig terras met uitzicht op de gracht echt niet in het drukke centrum van Amsterdam hoeft te wezen. Ja ja, ook in West hebben ze gewoon grachten. De porties zijn er zeer goed en het personeel vriendelijk. Echte aanraders zijn de tosti’s met huisgemaakte sambal en het broodje ossenworst, waar je heerlijke, Amsterdamse garnituur bij krijgt.

Locatie: Jan Evertsenstraat 41, Amsterdam West
Meer informatie:check deze post over Radijs
Openingstijden: Ma-Vr 8:30-2:00, za: 10:00-2:00 en zo tot 1:00

Bar Baarsch

Bar Baarsch heeft een mooi terras dat om een hoekje loopt. Kan je mooi mee verkassen met de zon. Probeer zeker ook eens de borrelplank; het zal je verbazen hoeveel lekkers je krijgt voor je geld!

Locatie: Jan Evertsenstraat 91, Amsterdam West
Openingstijden: Zo-Do 11:00-1:00 en Vr-Za tot 3:00
Meer info: Check deze post over Bar Baarsch

Hugo’s Bar & Kitchen

Update: Hugo’s is per 30-10-2015 definitief gesloten
Wil je buiten kunnen genieten van een heerlijke cocktail, dan zit je bij Hugo’s Bar & Kitchen helemaal goed. De ene na de andere vloeibare creatie weten de barmannen hier uit hun cocktailshakers te toveren. Ze zijn niet voor niets benoemd tot beste cocktailbar van het jaar. Vaak hebben ze hier ook oesters voor één euro per stuk! Wees er wel snel bij, want op is op!

Locatie: Hugo de Grootplein 10, Amsterdam.
Meer informatie: Check deze post over Hugo’s Bar & Kitchen
Openingstijden:  Ma- Do 17:00 tot 1:00, Za 15:00 tot 3:00 en Zo 15:00 tot 1:00

Zo, dit waren wat mij betreft de leukste en lekkerste terrassen van Amsterdam West. Ik ben er helemaal klaar voor: laat die heerlijke zonnige lente en prachtige zomer maar komen!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close