Uitverkocht? Check TicketSwap

Ticketswap

Hoe irritant is het wanneer je naar een festival wilt en het is uitverkocht? Helaas is dit in Nederland regelmatig het geval. Alleen weet je nu vaak niet waar je over paar maanden zin in hebt, of heb je er net het geld niet voor. Via Marktplaats is de kans vrij groot dat je opgelicht wordt en/of veel te veel voor je kaartje betaalt. Facebook was tijden lang een goede optie, maar helaas ben je ook daar niet meer veilig. Steeds vaker lees je berichten van mensen die geld overgemaakt hebben, maar nooit tickets ontvangen hebben. Een goed alternatief is TicketSwap. Nieuwsgierig?

Wat is TicketSwap?

TicketSwap is bedacht door een student (Hans Ober). Hij was, net zoals vele anderen, klaar met de zwarte handel in kaartjes. Zo omschrijft TicketSwap zichzelf:

“Met TicketSwap kan je veilig, makkelijk en eerlijk een tweedehands kaartje kopen of verkopen. Wij doen er alles aan om de transactie tussen koper en verkoper zo veilig mogelijk te laten verlopen. Kopers rekenen af met iDEAL en ontvangen direct hun kaartje per e-mail. Verkopers ontvangen vervolgens de volgende werkdag hun geld.”

Kortom een soort van gecontroleerde marktplaats voor het eerlijk verkopen van je e-tickets. TicketSwap scanned niet alleen de e-tickets op een x aantal punten op echtheid, maar ook de verkoper en de rekening waar het geld heen moet. Alleen mensen met een Facebook account kunnen kaartjes te koop aanbieden of verkopen.

Kaartjes kopen met ticketswap

Hoe werkt het?

Waarschijnlijk ben je nu nieuwsgierig geworden en vraag je je af hoe je nou daadwerkelijk kaartjes kunt kopen met TicketSwap. TicketSwap zit gekoppeld aan je Facebook account, waarmee je dan ook inlogt. TicketSwap is zowel te gebruiken om kaartjes te verkopen, kopen maar ook om een oproep te plaatsen voor kaartjes die je wilt hebben, maar er nog niet op staan. Ik zal je uitleggen hoe:

Kaartjes kopen
Kaartjes kopen gaat heel erg simpel, een kind kan de was doen. Op de pagina van TicketSwap voer je het feestje, concert of festival in, waar je kaartjes voor zoekt. Tijdens het intypen zal je zien, dat hij zelf al met suggesties komt.

Nadat je het juiste feestje hebt geselecteerd, krijg je een overzicht met het aantal kaartjes dat op dat moment aangeboden wordt op TicketSwap, hoeveel er verkocht zijn en hoeveel er nog gezocht worden. De prijzen die de verkopende personen willen hebben per kaartje staan er meteen bij. Dit zal nooit meer dan 120% van de originele prijs zijn!

Kaartje shoeless op ticketswap

Je selecteert het kaartje, betaalt via iDeal of Mister Cash en ontvangt je kaartje via de mail binnen. TicketSwap zorgt ervoor dat het geld bij de verkopende partij aankomt.

Een feest of festival hoeft trouwens niet perse uitverkocht te zijn. Het kan dus lonen om ook dan op TicketSwap rond te kijken, wellicht zijn er mensen die van hun kaartjes af moeten.

Kaartjes verkopen
Kaartjes kopen gaat net zo simpel. Je geeft aan waar het om gaat, upload je ticket en bepaalt de prijs die je ervoor wilt hebben. Zodra je kaartje verkocht is op TicketSwap, ontvang je het geld van TicketSwap.

Voordelen van TicketSwap

  • Je ontvangt zeker een ticket;
  • De kaartjes mogen niet voor meer dan 120% van het originele bedrag verkocht worden;
  • De kans is vrij klein dat je kaartjes koopt van een handelaar;
  • Makkelijk inloggen d.m.v. Facebook account
  • Het systeem is redelijk veilig.

Nadelen van TicketSwap

  • Het is alleen mogelijk om digitale tickets te kopen;
  • Je betaalt een fee van 5 procent;
  • Niet te gebruiken door mensen zonder facebook account;
  • Het systeem is niet 100 procent waterdicht.

Meer informatie: Ticketswap.nl

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen over TicketSwap!

Liefs, Maris

 

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *