Van Kleef: de lekkerste likeurtjes van Den Haag

Deel met vrienden en familie

Van Kleef likeuren Den Haag
Ben jij ook zo gek op van die heerlijke, zoete likeurtjes, in de meest gekke smaken? Bij Van Kleef kun je terecht voor de lekkerste likeurtjes van Den Haag. Een mooie plek vol historie om eens goed te proeven van het Haagse levenswater!

Een reis door de tijd

Wanneer je bij Van Kleef binnen stapt, heb je even het idee dat je terug in de tijd bent gereisd. De jenevers en likeuren worden er inmiddels niet meer gestookt (die hebben ze moeten verhuizen naar een gebied buiten de stad), maar dat mag de pret niet drukken. En door het weghalen van de stokerij, is er een mooie tuin ontstaan!

Van Kleef likeur brouwerij

Het personeel bij Van Kleef weet veel over de geschiedenis van de dranken en kunnen hier echt met veel passie over vertellen. Je kunt je laten rondleiden of bijvoorbeeld gaan voor een arrangement met hapjes. Wel zo lekker als je meerdere drankjes gaat proeven 😉 . Wist je dat ze hier ook zelf makrelen roken? Heel erg lekker!

De likeuren van Van Kleef worden naar oude recepten gemaakt en dit betekent vaak dat de smaak lang trekt, voordat er gebotteld wordt. Het komt dus ook regelmatig voor dat een bepaalde smaak opeens erg in trek is en dan ook gelijk een tijdje uitverkocht is.

Van Kleef likeuren museum

Ook voor thuis!

En om te bepalen welke smaak je mee naar huis wilt nemen, moet je natuurlijk gaan proeven! Het eerste shotje is van het huis, daarna kosten ze 50 cent per stuk! Absoluut niet duur en je kunt dus flink proeven, voordat je je keuze maakt. Mijn aanraders zijn de gember (lekker pittig!), salmiak en rozenwater. Het zijn natuurlijk ook hele leuke kadootjes!

Locatie: Lange Beestenmarkt 109, Den Haag
Openingstijden: Dinsdag tot zondag, 10:00-18:00 (maandag gesloten)

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close