Vegan eten op Curaçao

Deel met vrienden en familie

Vegan eten op Curaçao lijkt misschien moeilijk. Groente is duur en vlees en vis juist goedkoop; dat wordt op het eiland ook massaal gegeten. Toch kun je ook echt goed en ontzettend lekker vegan eten op Curaçao. Niet alleen fijn als je zelf vegan eet, maar ook als afwisselling om even wat meer groente binnen te krijgen. We hebben acht fantastische locaties voor je, waar je terecht kan voor lekker vegan eten op Curaçao. Dit zijn over het algemeen geen restaurants die volledig vegan zijn, maar ze hebben wel allemaal verschillende vegan opties. Je hoeft het dus niet alleen te doen met een broodje avocado.

Vegan eten op Curaçao

Hofi Cas Cora & The Marketplace

Bij Hofi Cas Cora en de bijhorende Marketplace kun je je buikje rond eten aan alle heerlijke, gezonde vegan opties.

In het weekend kun je terecht bij het grote gebouw, met een prachtig overdekt terras. Reserveren is dan wel aan te raden, want Hofi Cas Cora is geliefd bij zowel toeristen, als de eilandbewoners zelf. Doordeweeks kun je terecht bij hun zogenaamde Marketplace: een kleiner gebouw, waar je ook producten kunt kopen. Je moet dan denken aan groentes die ze zelf verbouwen en bereiden (inleggen in zuur bijvoorbeeld), ecologische handscrub, etc. In de vriezer/koeling liggen heerlijke maaltijden om thuis af te maken, ideaal als je in een appartementje met keuken zit.

Hofi Cas Cora Curacao
Biologische groente curaçao bij de market place
Vegan lunch curaçao

Happy Souls

Voor misschien wel de lekkerste vegan bao’s, bowls en dumplings moet je op Curaçao echt bij Happy Souls zijn. Ze kunnen daar echt toveren met seitan, het resultaat is ongelooflijk lekker. Ze heeft (nog?) geen restaurant, maar op haar Instagram @happysoulscuracao kun je kijken waar ze te vinden is met haar heerlijke vegan maaltijden en snacks.

vegan bowl op curaçao
Happy Souls Curaçao

Maira’s Kitchen

Dit prachtige tentje in Otrobanda is er eigenlijk eentje die je voor jezelf wilt houden. Het is prachtig ingericht en de buitenmuren zijn beschilderd met dieren en planten die je veel op het eiland tegenkomt. Naast goede koffie kun je hier ook terecht voor een vegan maaltijd. De gerechten van Maira hebben een Israëlische touch en alles met hummus en pita kan ik je ontzettend aanraden. Net zoals de pompoensoep die gemaakt wordt met kokos! Mijn absolute favoriet blijft de Israeli Pita Sandwich met baba ganoush, falafel, rode bieten en hummus!

Maira's kitchen otrobanda
ijskoffie maira's kitchen

Number Ten

Trek in een goed stuk taart met koffie of een lekkere hartige lunch? Bij Number Ten kun je ook terecht om lekker vegan te eten op Curaçao. Het restaurant en haar prachtige tuin zien er uit om door een ringetje te halen. Er hangt een heerlijke, ontspannen sfeer in het voormalige Landhuis Bloemhof. Een beetje een combinatie van een chic Frans café, en een tropisch landhuis.

koffie en taart bij hip koffietentje willemstad curacao
Koffie bij hip koffietentje op curacao

Bario Urban Streetfood

Boetiekhotels: Romantisch overnachten op Curaçao
Bario Urban Street food vegan hotspot Curaçao

Mocht je denken: bij zo’n hippe tent als Bario Urban Streetfood moet je vast wel vegan kunnen eten, dan denk je dat helemaal goed. De gerechten worden gemaakt in kleine foodtrucks, elk met hun eigen specialiteit en waaronder ook een vegan foodtruck.

De vegan buffelo “chicken” wings zijn een absolute aanrader, maar ook de taco’s smaken heel erg goed!

Kafé 5999

Bij Kafé 5999 hebben ze wat mij betreft de lekkerste koffie van het eiland en je kunt er dus ook terecht om lekker vegan te eten. Hoewel ze hier heerlijke vegan lunch opties hebben, zoals vegan bao’s, linzenburger, beet muhamarra plate en een heerlijke vegan pastechi, ben ik echt ontzettend fan van de vegan koekjes!

vegan koeken KAF 5999
KAF 5999 koffietentje Curacao

Ze doen ook aan take-away, dus je kunt ook mooi wat ophalen als je onderweg bent naar een heerlijk Caribisch strand!

Bliss the Berry

Op zoek naar een lekker vegan ontbijtje op Mambo Beach? Dan moet je bij Bliss the Berry op de bovenste verdieping van Mambo Beach Blvd zijn. Tijdens het eten van een heerlijke smoothie bowl kan je genieten van het prachtige uitzicht op de palmbomen en zee. Als je alleen naar de boulevard gaat en niet naar het strand, hoef je geen entree te betalen voor Mambo Beach.

smoothie bowl mambo boulevard vegan smoothie bowl curaçao
Bliss the berry vegan curacao

Grote Berg Patat

Even geen zin in gezond, maar gewoon in een lekkere bak patat? Bij de foodtruck “Grote Berg Patat” kun je terecht voor heerlijk knapperige frietjes die gefrituurd zijn in plantaardige olie. Je komt de foodtruck tegen op zijn vaste stek, net voordat je het dorpje Daniel in rijd onderweg naar de stranden van West Curaçao.

Grote berg patat Curaçao

Meer doen dan alleen vegan eten? Lees dan ook onze andere Curaçao posts, zoals:

vegan restaurants curaçao

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close