Villa Tokara: Het mooiste hotel van Curaçao

Villa Tokara Hotel Curacao preview

Curaçao is voor velen al een droomlocatie met haar prachtige witte stranden, helder blauwe zee en altijd aangename temperatuur.  Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met, wat mij betreft, het mooiste hotel van Curaçao: Villa Tokara. Ik heb er mijn huwelijksnacht doorgebracht en had geen beter hotel kunnen kiezen!!

Het hotel

Villa Tokara Hotel Curacao preview

Villa Tokara is een monumentaal pand dat door de eigenaars Trudy en Will is omgebouwd tot een boutique guesthouse. Trudy en Will hebben de hele wereld over gereisd en hebben hun ervaringen gebruikt om hun eigen hotel zo geweldig mogelijk te maken. Dit komt duidelijk terug in hun onwijze gastvrijheid en de prachtige inrichting van Villa Tokara.  Wanneer je ze nodig hebt staan ze voor je klaar, maar ze dringen zich absoluut niet op.

Het hotel heeft slechts vier kamers, wat zorgt voor een relaxte sfeer en een echt luxe gevoel. Zowel van binnen als van buiten ziet het er erg geweldig uit.

Villa Tokara Hotel Curacao slaapkamer

De kamers van Villa Tokara zijn stuk voor stuk charmant en persoonlijk ingerichte door Trudy en Will. Elke kamer heeft zijn eigen sfeer, stijl en decoratie. De kamers zijn nog veel mooier en leuker dan op de foto’s. De bedden slapen heerlijk, de airco is stil en de douche heeft voldoende warm water (wat nogal eens een probleem op het eiland is). Wat kun je nou nog meer wensen? Nou, dat je vakantie een stuk langer zou duren 😉

Wij verbleven in de Gallerij Kamer en ik vond dit de fijnste hotelkamer waar ik ooit ben verbleven. Het is luxe zonder dat het saai en zakelijk wordt. Luxe zonder dat je je er ongemakkelijk bij voelt door de stijfheid. Het pastte helemaal in mijn straatje.

Villa Tokara Hotel Curacao zwembad

Villa Tokara Hotel Curacao tuin

Behalve mooie kamers heeft Villa Tokara een heerlijk zwembad, waar het nooit echt druk zal worden gezien het kleine aantal kamers in het hotel. De tuin heeft meerdere zon en schaduw plekjes waar je heerlijk kunt ontspannen. Neem zeker een paar leuke boeken mee! Als je wilt kun je gebruik maken van het ontbijt. Dit hoef je pas een dag van tevoren aan te geven en de volgende ochtend staat er een heerlijke aangeklede tafel vol met lekkers voor je klaar.

Locatie & de buurt

Villa Tokara Hotel Curacao buitenkant

Villa Tokara ligt in de buurt Pietermaai/Punta in Willemstad tegenover het Avila Beach hotel, waar Prinses Beatrix regelmatig verbleven heeft. Het centrum van Willemstad ligt op ongeveer 10 minuten lopen, of in mijn geval sloffen op mijn teenslippers in ongeveer 15 minuten. In de directe omgeving van Villa Tokara vind je allemaal leuke restaurants en barretjes, zoals Saint Tropez Ocean Club (lekkere cocktails!), Fishalicious (geweldige vis) en Scuba Lodge (heerlijke bbq).

Hoewel Villa Tokara zelf niet direct aan het strand ligt, zijn de stranden wel heel makkelijk te bereiken. Je hoeft maar de weg over te steken en je bent bij het strand van het  Avila Beach hotel. Het populaire strand Jan Thiel is goed te bereiken met de bus, auto of taxi. Dit laatste deden wij zelf meestal en dat nam ongeveer 10 a 15 minuten in beslag.

Mocht ik weer een keer naar Curaçao gaan, en die wens is er zeker, zou ik zeker weten kijken of ik kan overnachten bij Villa Tokara.

Meer informatie: Website Villa Tokara of de Facebookpagina 

Voor de duidelijkheid, ik ben niet betaald of gesponsord om deze post te schrijven. Ik ben gewoon echt super fan van het hotel.

9 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *