WijnSpijs Wandeling | Culinair op Zondag

Deel met vrienden en familie

Wijnspijs Wandeling Wijn wandeling met eten

Eens zin in wat anders op zondag en hou je van wijn? Probeer dan eens één van de wandelingen van WijnSpijs. Dan ga je vast en zeker een leuke en culinaire zondag tegemoet!

Wijn… wie is er nou niet gek op? Nou, bij WijnSpijs zijn ze het zeker. Op zondagen organiseren ze ontzettend leuke wandelingen. Behalve leuk (en lekker!) is de WijnSpijs wandeling ook nog eens een goede manier om een stad te ontdekken of beter te leren kennen. Het idee is dat je langs een aantal vooraf bepaalde restaurants gaat en daar een hapje en bijpassend glas wijn krijgt.

Zo deed ik de WijnSpijs tour in Utrecht, waar ik zelf al jaren werk, maar voor de rest eigenlijk zelden kom! Tijdens de wandeling ontdekte ik voor mij allemaal nieuwe leuke plekjes en hotspots. Persoonlijk spreken mij de steden Leiden en Haarlem ook heel erg aan en wat dacht je van Groningen? Daar wonen ook nog eens vrienden van mij en het schijnt daar steeds leuker te worden!

Wijnspijs Wandeling Wijn wandeling met eten

Op het eerste gezicht klinkt het misschien een beetje suf, maar dat is het dus absoluut niet. De restaurants die je bezoekt zijn heel verschillend en een aantal zeker wel hip en modern. Ik zou ze in ieder geval zo kunnen opnemen in mijn hotspot lijst. De mensen die meelopen zijn heel verschillend. Oud en jong, wijnkenner of beginner: alles loopt mee.

Hoe werkt het precies?
Natuurlijk moet je om te beginnen je plekje reserveren voor de WijnSpijs wandeling die je wilt gaan doen. Je kunt dan meteen ook  doorgeven of je vegetarisch bent of bepaalde allergieën hebt. Zodra de enveloppe van WijnSpijs binnen is, kan de voorpret beginnen. In de enveloppe vind je de route die je zal gaan lopen, een stempelkaart met daarop de restaurants die je zal bezoeken en een boekje dat je helpt bij het bepalen hoe goed een wijn en een spijs bij elkaar horen.

Wijnspijs wandeling stempelkaart

Op de betreffende zondag kun je vanaf 12:00 tot 17:00 aan de wandel. Je mag zelf weten hoe laat je begint, maar gezien de zeven restaurants die je zal bezoeken, zou ik er persoonlijk voor kiezen om voor 13:00 te beginnen.  Je meldt je bij het eerste restaurant van je stempelkaart en dan begint de echte pret. Je krijgt een heerlijke gerechtje met, als het goed is, een bijpassende wijn. Terwijl je geniet kun je, als je daar zin in hebt, de wijn en het gerecht analyseren: passen ze daadwerkelijk zo goed bij elkaar? Ik heb er met mijn wandelgenoot in ieder geval veel over gediscussieerd en dat was erg leuk om te doen! Het is trouwens zeker geen must. Wil je gewoon lekker eten en borrelen dan kan dat natuurlijk ook.

Klaar met eten en het glas leeg? Dan is het tijd om te vertrekken naar het volgende restaurant, waar de pret weer opnieuw begint. Zo ga je door naar restaurant drie, vier etc. Allemaal in je eigen tempo. Het is heel leuk om te zien hoe je toch steeds dezelfde mensen van jouw ‘batch’ tegenkomt. De ene groep gaat soms wat eerder weg, bij een ander restaurant weer een andere groep.

Wijnspijs Wandeling Wijn wandeling met eten

Wij vinden de wandelingen van WijnSpijs in ieder geval een superleuke zondagmiddag activiteit. Wij gaan zeker nog een keer.
Let er wel op dat je niet met de auto komt. De 7 glaasjes (glazen!) wijn voel je op het einde wel zitten 🙂

Datum: Zondagen het hele jaar door
Locatie: Wisselend, maar door heel Nederland
Prijs: 55 euro
Meer informatie:  bekijk de website van WijnSpijs

Meer opzoek naar een wijnbar in Amsterdam? Probeer dan de leuke en moderne wijnbar T’s of de meer authentieke wijnbar GlouGlou.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close