Kerst Borrelkrans met Brie, Cranberry en Walnoten

Deel met vrienden en familie

Deze Kerst borrelkrans met brie, cranberry en walnoten is een heerlijke snack voor tijdens de kerstborrel, -brunch of -lunch. Eigenlijk kan ‘ie de hele dag door wel. Wie gek is op de combinatie van hartig en een beetje zoet gaat hiervan smullen. Uiteraard is de mijne al lang en breed op, maar met de feestdagen ga ik dit recept zeker nog eens maken! 

Kerst borrelkrans met brie

Deze borrelkrans is super simpel om te maken en je kunt er ook nog eens heel makkelijk mee variëren. Wij gebruiken walnoten in dit recept, maar je kunt ook heel goed andere noten gebruiken, zoals bijvoorbeeld pistachenoten. In plaats van cranberry’s kun je ook heel goed kersen, vijgen of blauwe bessenjam gebruiken. Zijn er op jouw borrel geen mensen die vegetarisch zijn, dan zou je ook stukjes gebakken bacon kunnen toevoegen! 

Croissant krans met brie en jam
close up borrelkrans van croissantdeeg

Croissantkrans 

Wat deze borrelkrans zo ontzettend lekker maakt (en ook niet onbelangrijk: makkelijk om te maken) is het gebruik van croissantdeeg. Je kunt het dus ook een croissantkrans noemen, zeg dat maar eens 10 keer achter elkaar. Voor het mooiste resultaat heb je 8 driehoekige lapjes deeg nodig. Nou wordt het meeste croissantdeeg per 6 verpakt. Je houdt dus bij 2 verpakkingen 4 plakjes over. Deze kun je in een zakje in de koelkast nog 1 tot 2 dagen bewaren, en dan alsnog afbakken als croissantjes!

Kerst Borrelkrans met Brie, Cranberry en Walnoten

Deze Kerst borrelkrans met brie, cranberry en walnoten is een heerlijke snack voor tijdens de kerstborrel, -brunch of -lunch. Eigenlijk kan 'ie de hele dag door wel. Wie gek is op de combinatie van hartig en een beetje zoet gaat hiervan smullen. Uiteraard is de mijne al lang en breed op, maar met de feestdagen ga ik dit recept zeker nog eens maken! 
Porties 8 snacks
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

  • Bakpapier
  • kommetje 10 cm doorsnede
  • kwastje

Ingrediënten

  • 8 plakken croissantdeeg
  • 1 punt brie in plakken
  • 2 eetlepels cranberryjam (vruchtenspread)
  • 1 handje walnoten fijngehakt
  • 1 ei losgeklopt
  • maldon zout optioneel

Instructies

  • Bedek je bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 °C
  • Zet in het midden van de plaat je kommetje. Leg eerst vier punten in alle windrichtingen. Leg vervolgens tussen de twee punten, nog een punt. Je maakt dus een ster met 8 punten. Druk op de overlappende stukken goed aan.
    8 plakken croissantdeeg
  • Verdeel de plakjes brie aan de basis bij het kommetje in de rondte. Smeer daarna elk stukje brie in met cranberryjam en bestrooi met de gehakte walnoten.
    1 punt brie, 2 eetlepels cranberryjam, 1 handje walnoten
  • Verwijder de kom. Vouw één voor één de punten over de brie, onderlangs en dan weer over zichzelf. Herhaal voor alle punten.
  • Besmeer met ei, bestrooi eventueel met wat maldon zoutflakes en bak in het midden van de oven tot het deeg goudbruin is, ongeveer 15 minuten.
    1 ei, maldon zout

Notities

In plaats van walnoten kun je ook andere noten kiezen, zoals bijvoorbeeld pistachenoten!
Auteur: Mariska
Gang: borrel, Snack, traktatie
Keuken: Westers
Trefwoord: brie

Pin dit recept voor Kerst Borrelkrans met Brie, Cranberry en Walnoten!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Borrelkrans met brie cranberry walnoten

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close