7 redenen waarom je honger hebt

Deel met vrienden en familie

Redenen voor honger
HONGER!!! Je kent dat gevoel wel: je maag knort, je hebt trek, je hebt honger! Wist je dat te weinig eten hier vaak niet de oorzaak van is? Dit zijn zeven redenen waarom je honger hebt!

7 redenen waarom je honger kan hebben

Te diep in het glaasje gekeken

Niet alleen de kater komt later, ook de honger. Alsof alle calorieën van de drankjes van gisteren nog niet genoeg waren, heb je ook nog eens onwijs trek in (ongezond) eten. Alcohol maakt je namelijk niet alleen dronken, het geeft je ook extra eetlust.

Hormonen

Schommelingen in je hormoonhuishouding kunnen zorgen voor een hongergevoel. Dit is vooral het geval bij vrouwen die ongesteld moeten worden. Door het dalen en stijgen van de oestrogeen levels neemt je eetlust toe. Die ongeremde lust naar chocolade, chips en pizza is dus heel verklaarbaar.

Suiker

Als we alles wat we op het internet lezen moeten geloven, is suiker ongeveer de 21ste-eeuwse vorm van de duivel. Zover wil ik zelf niet gaan, maar een teveel aan suiker zorgt wel degelijk voor trek. Suiker zorgt slechts voor een korte piek, waardoor je lichaam bij de dip erna gelijk weer roept om meer! Zo krijg je nog meer trek in zoet, terwijl je allang genoeg hebt gehad.

Je hebt last van langdurige stress

Stress is slecht voor je lichaam. Dat weten we inmiddels wel, maar stress kan je ook honger geven. Door langdurige stress maak je extra hormonen aan en die zorgen op hun beurt weer voor een extra hongergevoel.

Niet opletten tijdens het eten

Volgens mij maken we ons er allemaal wel eens schuldig aan: iets anders doen dan focussen op wat je eet, tijdens de maaltijd. Of je nou tv kijkt, met vrienden aan het kletsen bent of aan het werk bent, je krijgt niet alles wat je eet bewust mee. Je lichaam ‘registreert’ dan minder goed dat je al gegeten hebt.

Te weinig proteïnen in je maaltijden

Proteïnen (of eiwitten) worden in het lichaam afgebroken tot aminozuren en deze hebben als goede eigenschap dat ze je langdurig een verzadigd gevoel geven. Zorg dus voor voldoende eiwitten in je maaltijd.

Je hebt veel snelle koolhydraten op

Eten met snelle koolhydraten, zoals wit brood, pasta en aardappels geven helaas niet zo lang een verzadigd gevoel als hun volkoren vriendjes. Er zitten minder vezels in en de snelle koolhydraten worden in je lichaam omgezet tot suikers. Koolhydraatarm eten kan een oplossing zijn.

Dit waren 7 redenen waarom je honger kan hebben. Herkenbaar? Heb jij ook vaak honger of trek terwijl je genoeg gegeten zou moeten hebben?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Mariska says:

    Oh ik herken dit zo! Ik heb altijd honger 🙂 Om mij heen zijn ze ook nooit verbaasd als ik wil eten haha. Ik zal er eens opletten of dat komt door wat ik eet.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close