Brood in 2016

Deel met vrienden en familie

Brood trend 2016
Brood wordt steeds hipper en tegenwoordig nemen we geen genoegen meer met een simpel sneetje brood. Nee, met alleen een pannen-wit kom je er niet meer. Nieuwsgierig naar de nieuwste trends op het gebied van brood?

Brood kan eigenlijk elk moment van de dag wel. Steeds meer restauranthouders zijn geïnteresseerd in het zelf bakken van brood en willen meerdere broodvarianten op het menu aanbieden. Als consument kan ik dat alleen maar toejuichen, want vers brood is toch wel het allerlekkerste. En dan hebben we het nog niets eens over de heerlijke geur die er vanaf komt!

Brood trends 2016

Tijdens de aankomende Horecava beurs zal er veel aandacht worden geschonken aan brood. Bij Brood & Horeca kunnen bezoekers terecht voor tips & tricks betreffende de laatste brood trends. Er zullen daar onder andere workshops worden gegeven, waarin je leert hoe je goed gebruik kan maken van brood op de vier verschillende eetmomenten van de dag (ontbijt, lunch, snack en diner). Diverse aanbieders uit food- en non-food sectoren binnen de broodindustrie zullen vertegenwoordigd zijn op de Horecava.

Ondertussen mocht ik, als ambassadeur van de Horecava, François Brandt alvast wat vragen stellen. Mocht de naam je niets zeggen, François is wereldkampioen boulangerie! Een echte kenner dus!

Francois Brandt Brood trends 2016

Je bent dus Wereldkampioen Boulangerie. Wat moet ik mij voorstellen bij zo’n kampioenschap? Kun je hier iets meer over vertellen?
In 2010 heb ik het wereldkampioenschap gewonnen toen het gehouden werd in Parijs. Het is een enorm intense wedstrijd, je mag namelijk maar één keer in je leven meedoen. Dat maakt de overwinning natuurlijk alleen maar mooier: het is erop of eronder, want ik doe wel mee om te winnen. Er is weinig mooier dan winnen. Ruim negen maanden heb ik me voorbereid op dit kampioenschap.

Je bent ook aanwezig bij Brood & Horecava op de Horecava van 2016. Wat kunnen we daar van jou verwachten?
We willen dit jaar echt meer aandacht trekken voor brood. We hebben met de organisatie een spreker geregeld (een specialist op het gebied van haver) die ook workshops zal geven. Ik zelf zal deelnemen aan een soort van ‘speed daten’ over brood. Hierbij zal ik aan iedereen die mee doet in vijf minuten proberen uit te leggen wat het inhoudt om een brood te maken. Natuurlijk valt er veel meer te vertellen over brood dan er in die vijf minuten past, maar ik ga mijn best doen!
Daarnaast zal ik ook de rest van de dag op de Horecava aanwezig zijn. Iedereen mag me gewoon aanspreken, ik zal me niet verschuilen. Kom gerust met je vragen en ideeën over brood; ik spreek er graag over. Ik hoop dat ik alle dagen van de Horecava aanwezig kan zijn, ik vind het namelijk een prachtig evenement. Een mooi moment om inspiratie op te doen en te delen.

Horecava brood trends 2016 Francois Brandt

Als Wereldkampioen ben je natuurlijk ook een trendsetter. Welke trends kunnen we volgens jou verwachten in 2016 op het gebied van brood?
Geen trend, maar meer een langdurige verandering op het gebied van gezonde voeding. Het wordt mensen steeds meer duidelijk dat alles invloed heeft op je gezondheid, zeker wat je in je mond stopt. Nu denkt men meestal bij een broodje ham vooral aan de ham, maar het meeste wat je dan eet is brood en dat moet ook gezond en goed voor je zijn.

 

Ik denk dat de branche meer moet gaan werken aan transparantie, openheid, het vertrouwen van de consument terugwinnen. Welke producten worden er gebruikt, waar komt het vandaan? Waarom is het één gezonder dan het andere. Laten zien wat de kracht is van brood en hoe het kan bijdragen aan een gezonde voeding!

Tot slot, heb je nog een gouden tip voor mijn lezers, als ze zelf aan de slag willen gaan met het bakken van brood?
Geduld is het allerbelangrijkste. Daarna kennis en het gevoel dat je erbij hebt. Brood maak je met al je zintuigen. Het bestaat uit zo weinig ingrediënten (meestal meel, water en zout) dat je je daar niet achter kunt verzuilen.

 

Zelf raak ik nu alweer geïnspireerd en heb ik zin om voor jullie allemaal leuke, nieuwe broodrecepten online te zetten. Ik ga daar zeker mee aan de slag. Wil je meer weten over brood? Spreek dan zeker François aan op de Horecava, mocht je de kans hebben. Geloof mij, hij praat er heel erg graag over!

Dit artikel heb ik geschreven ter ere van het 60 jarige bestaan van de Horecava in 2016, waar ik samen met nog 4 bloggers ambassadeur van ben. De Horecava vind alweer bijna plaats, namelijk 11 t/m 14 januari!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Super leuk om dit te lezen zeg! Ik ben ook echt dól op brood, maar dan voornamelijk vers brood, dat nog een beetje warm is! Mmm,

  1. Mariska Author says:

   Vers warm brood is het aller lekkerste😻

 2. Ik hou van brood! Het is zo lekker! Ik eet zeker vijf sneedjes brood per dag. Leuk dat je een interview hebt geplaatst met François Brandt! Grappig dat er geen trends zijn dit jaar op het gebied van brood! Ik merk de verandering van gezond eten wel inderdaad!

  1. Mariska Author says:

   Het gezonde begint overal in door te dringen merk ik, zo nu ook bij brood. Mensen worden zich van meer en meer bewust! Ik vind dat wel zelf een fijne trend. Wat vind jij?

 3. Ik ben gek op brood … heeeerlijk! Vooral als je laat opstaat, ik noem het een middagbijt haha dat je dan gaat ontbijten in de middag. Ik kan dan wel 4/5 boterhammen op .. oeps maar ik vind het heerlijk! Heel leuk en nuttig artikel dit.

 4. Leuk om te lezen, ik ben super gek op brood! Goede trend dus 😀

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close