Budget keuken make-over

Deel met vrienden en familie

Een budget keuken make-over, voor iedereen die een beetje uitgekeken is op zijn of haar keuken, maar nog niet toe is aan een heel nieuw exemplaar. Wij hebben dé tips voor jou om in een korte tijd en op een budgetvriendelijke manier je keuken te pimpen, zonder een tweede hypotheek af te hoeven sluiten.

Foodies zijn natuurlijk altijd (nou ja, bijna altijd) in de keuken te vinden en na een tijdje heb je het wel een beetje gezien. Toen wij ons huis kochten zat er al een goede keuken in. Niet honderd procent mijn smaak, maar wel goed genoeg. Je hele keuken vervangen, dat gaat nogal in de papieren lopen en is vaak ook zonde. Afgelopen week deed ik een kleine keuken make-over. Alles bij elkaar was ik minder dan 200 euro kwijt. Na de make-over van mijn gootsteenkastje had ik de smaak helemaal te pakken.

Budget keuken make-over

keuken voor make over
Voor
budget keuken make-over resultaat
Na!

Nieuwe deurgreepjes

Nieuwe keukenkastjes heb ik nog niet nodig, maar ik zou ze toch wel wat moderner willen hebben. Met nieuwe greepjes gaf ik mijn keuken simpel én snel een budget make-over. Je hebt alleen een meetlint en een standaard schroevendraaier nodig en binnen no-time heeft je een keuken een nieuwe look. Om eerlijk te zijn vielen de greepjes vanaf het begin al niet in de smaak, maar ik dacht dat vervangen moeilijk zou gaan, omdat ze nogal breed zijn en de gaten natuurlijk al in de kastjes zaten.

Na een tijd rondgekeken te hebben op de website van deurgrepenwinkel.nl besloot ik te gaan voor Joost, in zwart. Joost is een strak, slank, vierkant, industrieel ogend greepje, dat heel goed past bij de keuken en andere elementen in mijn huis, zoals de deurgrepen. Hij komt (net als alle greepjes op de website) in vier standaard maten en wat bleek: ik had niet eens de grootste maat nodig!

oude greepjes
Voor
nieuwe deurgreepjes keuken zwart
Na!

Dit is mijn favoriete oplossing voor een snelle budgetvriendelijke keuken make-over. Het geeft echt een nieuwe look, maar je hoeft er geen jaren voor de te sparen. Deze greepjes zijn 8,95 per stuk, maar als je er meer koopt, worden ze goedkoper en mijn greepjes kwamen uiteindelijk uit op 6,27 per stuk. In totaal ben ik misschien een uur bezig geweest met alle oude greepjes verwijderen, doekje er overheen te halen en de nieuwe greepjes te monteren. Subtiel, maar toch een enorm verschil! 

Ik moet zeggen dat ik ook heel erg gecharmeerd ben van alle messing greepjes die ze hebben, maar aangezien we al zwart, wit en rvs elementen in onze keuken hebben, leek me nog een kleur erbij voor mij te druk worden. 

Oh, en nog een tip: je oude greepjes kun je natuurlijk ook weer verkopen!

Opruimen + nieuwe potten

De keuken is mijn domein en ik heb op het aanrecht een aantal plekken waar ingrediënten staan, die ik vaak gebruik. Door de jaren (oké, maanden) heen komt daar steeds meer bij te staan, zeker omdat ik fan ben van zowel meerdere Aziatische keukens, als de Italiaanse. Ik telde op mijn olie, azijn en zoutplankje 3 soorten azijn en 4 soorten zout. Dat gebruik ik nooit allemaal tegelijk en een deel kan best opgeruimd worden. Het maakt het anders ook niet bepaald overzichtelijk.

olie, zout en azijn plankje in keuken

Dit is een heel simpel onderdeel van de budget keuken make-over. Haal alle spullen van je aanrecht af en check van alle eetbare producten de datum en staat. Verdeel in drie groepen, weggooien, bewaren, terug op het aanrechtblad. Maak alles dat je niet weggooit schoon en kijk of je de spullen die je op het aanrecht wilt houden in mooiere potten of flessen kunt overzetten. Zo heb ik tegenwoordig mijn standaard bakolie in een mooie fles zitten en mijn havermout, nootjes, bloem en maïzena in mooie (glazen) potten. 

Keukentextiel

Een andere leuke en snelle budgetvriendelijke oplossing om je keuken weer wat leuker te maken is nieuw keukentextiel. Een leuk of hippe thee- of handdoek fleurt de boel helemaal op. Zelf slaag ik meestal wel bij Hema, Dille & Kamille en Sissyboy voor leuke doeken. 

Plakfolie

Plakfolie kan een oplossing zijn om je kastje of blad een nieuwe look te geven. Zelf ben ik geen fan van deze oplossing. Het lijkt een snelle oplossing, maar je zult zien dat je, als je het netjes wilt doen, er best een tijd mee bezig bent. Je kastjes moeten namelijk helemaal schoon en stofvrij zijn en je moet heel secuur te werk gaan. Een bubbel of een scheur en het is meteen lelijk. Tenzij je plakfolie gebruikt van hoge kwaliteit (lees duur), zal je bijna altijd wel zien dat het plastic is. Je moet er ook rekening mee houden dat wanneer je je aanrechtblad bekleedt met plakplastic, je er geen hete pannen meer op kunt zetten. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Deurgrepenwinkel.nl. Alle teksten en meningen in dit artikel zijn van onszelf.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close