FF Review: Extra Vierge (kookboek)

Deel met vrienden en familie

Extra Vierge is het nieuwste kookboek van voormalig Masterchef winnares Sandra Alvarez. Ze deelt in dit kookboek haar onvoorwaardelijke liefde voor koken met extra vierge olijfolie in ruim 100 recepten. Ze schenkt in haar boek extra aandacht aan vegetarische gerechten en het minimale gebruik van suiker.

In dit kookboek vind je (natuurlijk) recepten met olijfolie, van ontbijt tot dessert. De recepten zijn Spaans-Aziatisch georiënteerd, met hier en daar een uitstap naar een andere keuken. De recepten zijn duidelijk, goed te maken en toch bijzonder. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tosti met brie en pure chocolade of een shakshuka met bloody mary. Het boek staat vol met prachtige, paginavullende foto’s van de gerechten.

De recepten zijn niet te ingewikkeld en bijna alle ingrediënten zul je kunnen vinden in een normale supermarkt.

Foto extra vierge kookboek Olijfolie ijs kookboek extra vierge

Extra Vierge in het kort

💰 Prijs: € 29,99
🌸 Bijzonderheden: Sandra Alvarez won in 2015 Masterchef
Moeilijkheidsgraad: makkelijk tot gemiddeld
🥦 Vegan friendly: redelijk
🌎 Waar te koop: bol.com en amazon.nl

Extra Vierge heeft naast een register op soort recept, ook een register op ingrediënt. Zo kun je alles goed vinden. De meeste recepten hebben een bereidingstijd voor 30 tot 40 minuten.

Recepten die mij erg aanspreken

  • Feta uit de oven met gegrilde druiven
  • Geroosterde spruitjes met Thaise basilicum
  • Bloody Mary shakshuka express
  • Olijfolie ijs
  • Kokos espresso martini

recept extra vierge kookboek

Om rekening mee te houden

Hoewel olijfolie de rode draad vormt in dit kookboek, is de keuze in de recepten soms wat verwarrend. Voorbeelden van recepten die ik eerder in een ander boek zou verwachten zijn bananenceviche, suikervrije burn cheesecake, vegan foie gras en hondenkoekjes. Op het eerst oog matcht dat voor mij niet helemaal met Spaans-Aziatisch georiënteerde recepten met olijfolie.

Conclusie

Dit is het perfecte kookboek voor jou als je meer wilt doen met olijfolie en op zoek bent naar bijzondere, niet standaard recepten. Met dit boek kun je je zeker van je gekke kant laten zien.

Op zoek naar een kookboek, maar is dit misschien niet helemaal jouw smaak? Lees dan ook zeker onze andere kookboek reviews.

Extra Vierge kookboek

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close