FF REVIEW: Jackfruit

Deel met vrienden en familie

Jackfruit wordt steeds populairder. Niet zo gek, want deze vrucht is een ideale vleesvervanger. Het is neutraal van smaak en vlezig van structuur, waardoor het ideaal is om mee te koken. Indien goed bereid, kun je er alle kanten mee op. Het Jackfruit kookboek helpt je met 32 heerlijke recepten de goede kant op.

Het Jackfruit kookboek is in samenwerking met Fairtrade Original ontwikkeld en dat is niet zo gek. Zij zijn op dit moment de grootste leverancier van deze jonge, tropische vrucht in Nederland. Jackfruit komt in elk recept terug, maar toch zijn het allemaal volwaardige recepten.  kookboek Jackfruit inhoud

artwork jackfruit kookboek

Elke recept heeft een prachtige foto, waarbij je precies kunt zien hoe je het gerecht mooi op kunt maken. Daarnaast vind je het recept, dat ongeveer een halve pagina in beslag neemt en een ingrediëntenlijst die ongeveer net zo lang is. Niet alle ingrediënten zul je in de supermarkt kunnen vinden, maar in de toko kom je een heel eind.

Jackfruit in het kort

💰 Prijs: € 14,95
🌸 Bijzonderheden: Alle gerechten bevatten jackfruit
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
🥦 Vegan friendly: ja, de meeste recepten zijn vegan
🌎 Waar te koop: bol.com en amazon.nl

Recepten die mij erg aanspreken

  • Pompoen-Jackfruitravioli
  • Miso-Jackfruithummus
  • Smokey Jackfruitgyros
  • Groente steaks
  • Gele curry

Kookboek jackfruit recept

Om rekening mee te houden

Zoals de titel al doet vermoeden draait dit boek helemaal om jackfruit. Elke recept bevat deze (te)gekke vrucht, meestal (niet altijd) ook nog eens in de hoofdrol. Het bewijst dat je er oneindig mee kan variëren, maar het is wel handig om eerst te checken of je jackfruit wel lekker vindt (bijvoorbeeld met onze vegan rendang) en of het in jouw buurt goed verkrijgbaar is. Anders ben je snel klaar met dit kookboek.

Hoewel jackfruit vaak wordt geassocieerd met vegan recepten, zijn niet alle recepten in dit boek vegan. Een paar recepten bevatten bijvoorbeeld ansjovis en vissaus. Voor het laatste wordt een alternatief geboden.

Conclusie

Wil je minder vlees eten of leren wat je allemaal kunt met Jackfruit, dan is het Jackfruit kookboek het ideale kookboek voor jou.

Op zoek naar een kookboek, maar is dit boek het niet helemaal? Lees dan ook zeker onze andere kookboek reviews.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close