Gootsteenkastje organizen

Deel met vrienden en familie

Mijn gootsteenkastje is altijd een gigantische puinhoop. Er staat net te veel in, alles half op elkaar gestapeld en als je wat wilt pakken ontstaat er een soort mini domino d-day in mijn gootsteenkastje met schoonmaakproducten. Ik heb géén idee wat er precies in staat en heb daardoor veel dubbele producten en dingen die ik nooit gebruik. Ik was het zat en dook in de wereld van gootsteen organizen.

Je gootsteenkastje organizen

Na heel wat online speuren, mijn kastjes meerdere malen opgemeten te hebben en nagedacht te hebben over wat we nodig zouden hebben, kwam ik uit bij de Spacekeeper. Deze is simpel, maar praktisch, doordat de onderkant uitschuift. Mooier is misschien nog wel deze zilverkleurige opruimer met ijzeren mandjes. Die is alleen wel een stukje prijziger en zo vaak zie ik de binnenkant van mijn gootsteenkastje ook weer niet.

Met een paar klikken zat hij in elkaar en kon het inruimen begonnen! Ik ben zelf super blij met het resultaat.

Gootsteenkastje rommel
Voor
gootsteenkastje organizen opruimen
Na

Door de dubbele laag van de organizer kun je niet alleen meer kwijt, je hebt ook een beter overzicht over wat er allemaal in staat.

Gebruik ook de deur van je gootsteenkastje!

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik heb chronisch ruimtetekort in mijn keuken (de kruiden staan bijvoorbeeld als ergens anders). Ik besloot dus ook meteen de binnenkant van de deur van mijn gootsteenkastje te gebruiken en ging verder met opruimen. 

Je kunt die ruimte bijvoorbeeld gebruiken om je keukendoeken en pannenlappen op te hangen met een paar simpele plakhaakjes, je folies in een speciale handige houder (of een luxe bamboe versie) te leggen, of je bakplaten op te bergen met dit handige rek. Bij alle opties is het wel handig om van tevoren even te bekijken en op te meten of je kastje daarmee nog wel dicht kan.

Let wel op, als je kleine kinderen in huis hebt, is het misschien niet handig om dingen die je vaak gebruikt of dingen die de kinderen gebruiken, zoals bijvoorbeeld een handdoek, aan de binnenkant van je gootsteenkastje te hangen. Het kastje gaat dan veel vaker open en zien ze dus ook vaker de inhoud, met veelal vrolijk gekleurde flessen. De kans is dan groter dat ze zelf ook een keer het kastje openen en gaan inspecteren.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close