5 Vegan kookboeken om cadeau te geven

Deel met vrienden en familie

5 Vegan kookboeken om cadeau te geven aan iedereen die graag vegan kookt, dit vaker zou willen doen of juist voor diegene die dat vaker zou moeten doen. Voor deze vegan selectie heb ik 5 totaal verschillende vegan kookboeken gekozen, zodat jij het perfecte boek kan uitzoeken voor de foodie die je wilt verrassen. Van stoere recepten tot een heerlijk bakboek en van snel en makkelijk tot restaurantwaardige recepten. Daarnaast heb ik natuurlijk ook gekeken naar de prijs. Ze zijn het allemaal dubbel en dwars waard, maar niet iedereen heeft natuurlijk hetzelfde budget. Kookboeken zijn wat mij betreft altijd een goed cadeau. Je geeft niet alleen een mooi boek, maar ook inspiratie en kennis cadeau!

Bijkomend voordeel is dat je kookboeken heel makkelijk online kunt kopen en zelfs direct kan laten bezorgen. Zo kun je iemand ook in deze gekke tijden spontaan verrassen!

5 Vegan kookboeken om cadeau te geven

Vegan East

Vegan EAst
Alleen al van de kaft van Vegan East maakt mijn hart een sprongetje. Dit boek zit vol met Oost / Zuid-Oost Aziatische vegan recepten. De recepten zijn niet heel erg ingewikkeld, maar voor de ingrediënten zul je wel even naar de toko moeten. Gelukkig is er een aantal basis ingrediënten dat in meerdere gerechten terugkomt. Iemand die al gewend is aan de Zuid-Oost Aziatische keuken zal het meeste dan ook al in huis hebben. Lees hier mijn uitgebreide review.

Meest belovende recepten:  Vietnamese pizza en Pompoen Rendang
Voor wie: voor de reislustige moderne jonge vrouw, of gewoon iedereen die van de Aziatische keuken houdt
Prijs: € 25,95
Te koop: bij bol.com en amazon.nl


Smaak

vegan kookboek Smaak Yerba
Als je de gerechtenlijst uit Smaak bekijkt heb je eerder het idee dat je een menukaart van een goed restaurant aan het lezen bent, dan een kookboek. Niet zo gek, want de schrijver is ook de hoofdchef van het fantastische plantaardige restaurant Yerba. En dan hebben we het nog niet eens over de plaatjes. Je leert in dit kookboek nieuwe smaken en technieken kennen en experimenteren met verschillende combinaties. Het is daarmee dan ook een heel ander kookboek dan de rest van dit lijstje. Dit boek richt zich niet op snel en makkelijk, maar echt op meer restaurantwaardige gerechtjes. Je krijgt er zelfs tips bij hoe je je bordje zo mooi mogelijk op kunt maken. Dat hebben we nog niet echt eerder gezien bij de vegan kookboeken. Ideaal cadeau voor de meer gevorderde kok.

Meest belovende recepten: Walnoot-Koffiecake met Selimpeperroom
Voor wie: voor de echte kookliefhebber die restaurantwaardige gerechtjes wilt maken.
Prijs: € 34,99
Te koop: bij bol.com


Bish Bash Bosh

Bish Bash Bosh VKB

Bish Bash Bosh! is het tweede veganistische kookboek van de auteurs Henry Firth en Ian Theasby. Ze worden door The Times de nieuwe ‘vegan Jamie Olivers’ genoemd en dat zijn flinke schoenen om te vullen. Met hun creatieve recepten laten ze zien dat je zonder dierlijke producten niet hoeft in te leveren aan smaak en dat bekende comfort food gerechten ook vegan nog genoeg ‘comfort’ geven. Lees hier mijn uitgebreide review.

Meest belovende recepten: Aubergine Katsu en Banoffeeroomijs met Karamelsaus
Prijs: € 27,00
Te koop: bij bol.com en amazon.nl


Dosia bakt Vegan

Dosie bakt Vegan VKB
Dosia helpt de echte bakliefhebbers om het hele jaar door heerlijk vegan te bakken. Van klassiek tot modern en van pepernoten tot ananas-meringuetaart. Daarnaast vind je ook nog een aantal basisrecepten in het bakboek, denk aan hoe je zelf vegan lemon curd, mayonaise en boter kunt maken. Je vindt hier geen super-food-mega-gezonde baksels, maar gewoon recepten met suiker. 

Meest belovende recepten:
Tompoucen met passievrucht
Voor wie: voor de echte bakliefhebbers
Prijs: € 29,99
Te koop: bij bol.com


Jackfruit

Jackfruit vkb
Voor de liefhebber van Jackfruit als vleesvervanger is er nu een heel kookboek met deze (te)gekke vrucht. Met jackfruit kun je namelijk veel meer dan alleen de vegan versie van pulled pork maken en dat laat dit boek zien met 32 recepten. Het boekje is klein, maar fijn en heeft ook een prijs die daarbij past. Lees mijn uitgebreide review hier.

Meest belovende recepten: Miso-Jackfruithummus en Smokey Jackfruitgyros
Voor wie : Voor de liefhebbers van jackfruit en ideaal bij een beperkt cadeaubudget
Prijs: € 14,95
Te koop: bij bol.com en amazon.nl

 

Pin deze Vegan Kookboeken!

Deze kookboekentips niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
5 vegan kookboeken om cadeau te geven


Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close