Favoriete Kookboeken November

Deel met vrienden en familie

Kookboeken, ik word daar gelukkig van. Om naar te kijken, er hebberig van te worden in de winkel, toch maar weer terug te leggen (want heb ze niet nodig), om ze uiteindelijk wel te kopen. Ik heb inmiddels een kleine bibliotheek die ik verspreid heb over meerdere plekken van het huis, zodat het niet opvalt hoeveel het er nou echt zijn.

Favoriete Kookboeken November

Eerlijk is eerlijk, zijn dit mijn all-time favoriete kookboeken? Nee niet echt, daar heb ik ze nog te kort voor, maar dat kunnen ze misschien wel worden! Daarnaast wijs je ook geen favoriet kind aan, toch? 😉

Genoeg gezegd, hier een lekker lijstje met kookboeken en waarom je ze zou moeten kopen, of niet!

vegetalia kookboek review

Vegetalia

De Italiaanse keuken lijkt over te stromen met koolhydraten, kaas en vlees. Dat eerste valt niet zoveel aan te doen, maar zonder die andere twee kun je zeker nog heel erg Italiaans eten, bewijst dit kookboek. Vegetalia bevat 100 Italiaanse vegan recepten, die super toegankelijk zijn.

Kopen: Als je minder vlees wilt eten of gek bent op de Italiaanse keuken.
Laten liggen: eet jij koolhydraatarm of kun je niet zonder vlees? Lekker laten liggen, dit boek is niets voor jou.

Prijs:  €26.99
Moeilijkheid: ⭐ 2/5
Bijzonderheden: Vegan

 

Lekker thuis Alison Roman

Lekker thuis – Alison Roman

Alison ken ik van haar heerlijke Youtube video’s, waar ze zich als de nieuwe (verbeterde) Nigella ontpopte. Eerlijk is eerlijk, ik ben een beetje op Alison en kon dit boek dan ook echt niet weerstaan.

De recepten zijn simpel genoeg om thuis te maken, maar bijzonder genoeg dat je er net niet zelf op gekomen zal zijn. Je krijgt van dit boek spontaan zin om een etentje te organiseren met je beste vrienden, je nagels te lakken en een goede fles wijn open te trekken.

Bucatini met geroosterde tomaat en ansjovis is mijn lievelingsrecept van het moment.

Kopen: Als je ook een beetje verliefd bent op Alison.
Laten liggen: Als je een speciaal dieet volgt.

Prijs:  €27.99
Moeilijkheid: ⭐ 2,5/5
Bijzonderheden: meer dan 125 recepten

 

Eten met nijntje review

Koken met Nijntje

Dit kookboek Koken met Nijntje kon ik natuurlijk niet laten liggen. Het bevat naast 40 recepten ook 5 leerzame Nijntje verhalen, dus eigenlijk is het een voorleesboekje, toch? Dat was in ieder geval mijn excuus. Samuel Levi probeert met de voornamelijk vegetarische gerechten kinderen (en ouders) te inspireren lekker en gezond te eten en ook kleintjes wat te leren (zoals: waar komt kaas vandaan?). Perfect als je meer groente wilt eten met je spruit.

Kopen: Fan van Nijntje en je hebt een kleintje, of kent iemand die er een heeft. Erg leuk om te geven aan toekomstige ouders.
Laten liggen: Als je op zoek bent naar culinaire hoogstandjes.

Prijs:  €19.95
Moeilijkheid: ⭐ 1/5
Bijzonderheden: Naast kookboek bevat het ook 5 Nijntje verhalen.

 

easy vegan all day breakfast

Easy Vegan – All day Breakfast

Nog een vegan kookboek op het lijstje, wat kan ik zeggen: vegan is hot. Deze keer vol met ultra hippe ontbijtrecepten, die ik zelf eerder in de middag of met de brunch zou eten, want het is echt teveel moeite ‘s ochtends vroeg, voordat ik gegeten hebt. Het ziet er allemaal zo ontzettend lekker uit en 9 van de 10 keer nog gezond ook!

Kopen: Als je van hippe ontbijt- en brunchgerechtjes houdt.
Laten liggen: Als je allergisch bent voor de Instagram vibe of Pinterest waardige foto’s. De kaft spreekt in dit geval boekdelen. Sanne ziet er nog knap uit met d’r hoofd op een stapel pannenkoeken.

Prijs:  €15.00
Moeilijkheid: ⭐ 2/5
Bijzonderheden: Vegan ontbijtjes

 

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close