FF Review: Heel Holland Bakt Kinderbakboek

Deel met vrienden en familie

Het Heel Holland Bakt Kinderbakboek belooft een kookboek speciaal voor alle thuisbakkers in spe te zijn. Boordevol recepten die met en zonder hulp gemaakt kunnen worden. Is dit bakplezier voor groot en klein of valt dat allemaal een beetje tegen?

Het Heel Holland Bakt Kinderbakboek is niet geschreven door de winnares van de kindercompetitie, maar ze heeft wel het voorwoord geschreven. Net zoals de opdrachten in het tv programma bestaat de inhoud van het bakboek vooral uit zoete recepten en slechts een handje vol hartige (46 om 4). Zelf had ik dit ook niet anders verwacht.

HHB kinderbakboek slangJe zou denken dat dit boek alleen voor kinderen is, maar eigenlijk is het voor ouders ook heel leuk. Je vindt er heel veel inspiratie en leuke creative recepten voor verjaardagstaarten en traktaties. Ik heb zelf al een hoop taarten gezien die het heel goed zouden doen bij mijn zoontje of nichtjes.

Heel Holland Bakt Kinderbakboek in het kort

💰 Prijs: € 22,50
🌸 Bijzonderheden: bakrecepten voor kinderen
⭐ Moeilijkheidsgraad: van helemaal zelf tot wow! wel moeilijk!
🥦 Vegan friendly: nee
🌎 Waar te koop: onder andere bij bol.com en amazon.nl

HHB kinderbakboek cake

Het boek is verdeeld in zeven hoofdstukken:

 • Dierentuin
 • Zoet, Zoeter, Zoetst
 • Glitter & Glamour
 • Ridders & Piraten
 • Circus
 • Cijfers & Letters
 • Happy & Hartig

Uit de titels van de recepten haal je meestal (maar niet altijd direct) wat het zal zijn: een taart, cupcake, koekjes of wat anders. Wat zou bijvoorbeeld een circustent of een versierslag zijn? Gelukkig maken de foto’s dat heel snel duidelijk. De taarten zien er prachtig uit, maar wel op een manier dat je denkt dat het ook voor jezelf wel haalbaar zou zijn om het na te maken.
HHB kinderbakboek cupcakes

Recepten die mij aanspreken in het Heel Holland Bakt Kinderbakboek

 • Versierslang
 • Meringue lolly’s
 • Chocokasteel
 • Koekjeskroon
 • Girly Cijfertaart (die trouwens ook heel leuk kan voor jongens)

Bijna alle ingrediënten die gebruikt worden in het Kinderbakboek zijn goed te vinden bij de grotere supermarkten, op wellicht gevriesdroogde frambozen, kleurstof en mix voor royal icing na. Dat laatste maak je trouwens gemakkelijk zelf (met supermarkt ingrediënten!) met dit recept.

HHB kinderbakboek feesttaart

Naast de gebruikelijk ingrediëntenlijst vind je bij elk recept een lijstje met spullen die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Dit is gedaan met getekende plaatjes op een gekleurde achtergrond en dat maakt het boek heel gezellig. Onder de titel wordt de moeilijkheidsgraad aangegeven. Zo is het meteen duidelijk of je het recept helemaal zelf, met een beetje hulp, best makkelijk of juist wow! wel moeilijk! te maken is. Om eerlijk te zeggen zijn een paar taarten uit de moeilijkste klasse ook voor een volwassene met weinig bak- en decoreerervaring aan de uitdagende kant.

HHB kinderbakboek sabloon

Daarnaast vind je ook nog eens sjablonen voor het knip- en snijwerk. Heel handig en dit heb ik nog niet zo vaak bij andere kookboeken gezien. Wel even aan je kleine spruit uitleggen dat ze overgetrokken worden, voordat de schaar in het kookboek wordt gezet!

Heel Holland Bakt Kinderkookboek

Conclusie

Is jouw zoon/dochter/neefje/nichtje/buurmeisje, etc. gek op bakken en vind je het leuk om hem of haar daar ook bij te helpen, dan is dit een ontzettend leuk boek om te geven.

Heb je een kleintje die nog helemaal niet toe is aan zelf bakken, of dit gewoon niet leuk vindt, maar jij wel? Dan is dit boek ook heel leuk voor verjaardagstaarten en traktaties!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close