FF Review: Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek

Deel met vrienden en familie

Het grote Kookmutsjes kook– en bakboek is het eerste kookboek van de zusjes Najat en Nadia. Het boek bevat 80 nieuwe recepten met de stap-voor-stapfotografie waar zij bekend om staan. De zussen combineren verschillende keukens. Marokkaanse, Italiaanse, Turkse, Surinaamse en Aziatische recepten: je vindt ze allemaal terug  in het kookboek. Nederland is nu eenmaal een multicultureel land en het wordt alleen maar lekkerder en leuker als we van elkaar leren!

Review kookmutsjes kookboek

Dat de Kookmutsjes populair waren wisten we al van hun zeer goed lopende website en gelijknamige Facebook community. Zouden al die fans ook een kookboek willen, zeker gezien online ook van alles te vinden is? Die zorgen verdwenen snel: duizenden kook- en bakliefhebbers wisten direct de weg naar de (online) boekhandel te vinden en haalden daarmee zelfs enkele sites tijdelijk onderuit. De pre-orders gingen er als een gek uit en nu het boek uit is, is de vijfde druk van het boek al in de maak!

In het kookboek vind je geen saaie, ingewikkelde of moeilijke traditionele recepten. Ze zijn makkelijk te volgen, bevatten niet al te lastige ingrediënten en hebben een leuke twist. Zoals een Big Mac pizza, een cheesecake met Kitkats of chicken pizzaburgers. Precies zoals we al gewend zijn van hun website. De recepten uit het boek zijn allemaal nieuw, maar ze hadden zo op de website kunnen staan. Perfecte als je fan bent van hun recepten.

Waar veel kookboeken tegenwoordig een specifieke focus hebben, zoals bijvoorbeeld koolhdyraatarm, keto, vegan, groenten of bbq, is dit kookboek weer ouderwets van alle markten thuis.

Het grote Kookmutjes kook- en bakboek in het kort

💰 Prijs: € 20,99
🌸 Bijzonderheden: alle recepten bevatten stap voor stap foto’s
⭐ Moeilijkheidsgraad: makkelijk
🥦 Vegan friendly: nee
🌎 Waar te koop:bol.com en amazon.nl

Stap voor stap recepten

Elk recept wordt niet alleen stap voor stap beschreven, maar ook begeleid door stap voor stap foto’s. Ideaal dus voor beginnende koks, als je normale recepten te ingewikkeld vindt en natuurlijk ook als je de taal niet helemaal machtig bent.

stappenplan kookmutsjes kookboek

Recepten die mij erg aanspreken

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar bij staat het water al in me mond.

kookmutsjes big mac pizza recept

Om rekening mee te houden

Nadat het boek verscheen, bleek een aantal mensen flink teleurgesteld door de inhoud. Het boek was niet wat ze hadden verwacht, maar de meeste teleurstelling had voorkomen kunnen worden door het lezen van de beschrijving van het boek. Het lijkt me dus goed om nog eens aan te stippen dat ‘Het grote kookmutjes kook- en bakboek’ géén Marokkaans kookboek is. Het zijn echt wereldgerechten, met hier en daar een Marokkaans recept. Het boek staat vol met unieke recepten en dus geen recepten die al op de Kookmutsjes website zijn verschenen.

Zelf ben ik gek op cheesecake, dus ik heb er helemaal geen probleem mee, maar het is handig om te weten dat een groot gedeelte van de taarten in het boek cheesecakes zijn.

De stap voor stap foto’s kunnen voor de meer ervaren kookliefhebbers wat overbodig zijn..

Red velvet kookmutsjes kookboek

Conclusie

Het grote Kookmutsjes kook– en bakboek is een ideaal kookboek voor de alleseter die nog niet mega ervaren is. De recepten zijn makkelijk te volgen door de stap voor stap foto’s en de ingrediënten niet te ingewikkeld. Gaat je dochter/zoon/neefje/nichtje op kamers, geef haar/hem dan dit boek! Of nu de horeca weer dicht is, aan diegene die altijd uiteten gaat en nu zelf moet koken

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close