FF review: Lisa kookt koolhydraatarm

Deel met vrienden en familie

‘Lisa kookt koolhydraatarm’ is een kookboek met 190 simpele, maar lekkere koolhydraatarme recepten. Perfect voor iedereen die nieuw is in de koolhydraatarme keuken en hier graag mee aan de slag gaat.

Lisa kookt koolhydraatarm kookboek kaft
Het valt niet meer te ontkennen, de koolhydraatarme keuken is hot! Op Flying Foodie kun je inmiddels flink wat koolhydraatarme recepten vinden. Of je nou snel wilt afvallen, meer groente wilt eten of je suikerspiegel beter onder controle wilt houden. Lisa laat ons met dit boek maar weer eens goed zien dat dit helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Haar recepten zijn makkelijk te maken en je hebt geen speciale ingrediënten of bijzonder keukengereedschap nodig. Bij enkele recepten wordt amandel- of kokosmeel gebruikt, maar dat is tegenwoordig in de meeste supermarkten prima te koop.

In het kort

💰 Prijs: €24,95
🌸 Bijzonderheden: koolhydraatarme recepten
Moeilijkheidsgraad: zeer makkelijk
🥦 Vegan friendly: nee
🌎 Waar te koop: bij Lisa zelf of bij bol.com

Het Lisa Kookt Koolhydraatarm kookboek

Het boek is ingedeeld in acht categorieën, zo vind je snel een koolhydraatarm alternatief voor jouw maaltijd. En naast je standaard ontbijt, lunch en diner is ook aan de toetjes en ‘guilty pleasures’ gedacht.

inhoud lisa kookt koolhydraatarm

De recepten zijn niet ingewikkeld en goed te volgen, en daarmee meer dan geschikt voor de beginnende chef. Vaak hebben de recepten rond de zes ingrediënten, dus dat valt mee. Elk recept wordt begeleid met een foto en een overzicht van het aantal calorieën, koolhydraten, vetten en eiwitten. Daarnaast wordt er ook aangegeven voor hoeveel personen het recept is. Wel zo handig!

Meest belovende recepten

Ik ben zelf reuze benieuwd naar de volgende recepten:

  • Kip kebab met knoflooksaus
  • Krokante kokos garnalen met dip
  • Gezonde brownies

lisa kookt review kookboek

Naast recepten vind je ook informatie over wat een koolhydraatarm dieet inhoudt. Daarnaast geeft het boek uitleg over verschillende voedingstoffen en over koolhydraatarme diëten (keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt). ook krijg je tips over hoe je gezonder uit eten kunt gaan. Je kunt het boek goed gebruiken als dieetboek om af te vallen, maar ook gewoon als kookboek om zo nu en dan een recept uit te maken.

Zijn er ook minpuntjes?

Wanneer je al wat ervaring in de koolhydraatarme keuken hebt, of wanneer je een wat meer ervaren chef bent, dan zijn de recepten waarschijnlijk iets te simpel voor je. De recepten zijn nog een slag makkelijker dan wat je over het algemeen hier op Flying Foodie vindt. Maar zoals gezegd, ben je nieuw in de koolhydraatarme keuken of een meer beginnende kok, dan is dat eerder een pluspunt.

Per onderwerp, bijvoorbeeld ontbijt, staan de zoete en hartige recepten door elkaar heen. Dat vond ik zelf minder prettig, omdat ik vaak of iets zoets, of juist iets hartigs zoek.

recepten kookboek lisa kookt

Conclusie

Ben jij een beginnende kok en ben je op zoek naar simpele koolhydraatarme recepten, dan is dit een perfect kookboek voor jou. Met 190 recepten zitten er zeker een aantal bij die je lekker gaat vinden!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close