FF REVIEW: Taarttoppers voor feestbeesten

Deel met vrienden en familie

Altijd al je taarten willen versieren als een pro? Dan is dit hét boek voor jou: Taarttoppers voor feestbeesten. Behalve een review, laat ik je ook zien wat wij met een middagje knutselen gemaakt hebben aan de hand van dit creatieve kookboek!

Met Taarttoppers voor feestbeesten neemt Etty van Urk (beter bekend als ‘Cake Dutchess’) je aan de hand mee, zodat ook jij je taarten super mooi met fondant kunt versieren. Met wat kneden, rollen en vormen maak je de leukste dieren uit fondant. Ze legt goed uit welke vormpjes je moet maken en welke kleuren je moet gebruiken, zodat op het eerste gezicht vreselijk lastige dieren opeens goed haalbaar zijn.

Feestbeeste taarttoppers boek

Taarttoppers voor feestbeesten in het kort

💰 Prijs: € 15,00
🌸 Bijzonderheden: fondantversiering voor taarten
⭐ Moeilijkheidsgraad: makkelijk tot moeilijk
🥦 Vegan friendly: ja, de taartrecepten niet, maar je kunt de taarttoppers op een vegan taart plaatsen
🌎 Waar te koopbol.com en amazon.nl

Naast de fondant feestbeesten vind je in het boek ook een paar basisrecepten, zodat je een taart en vulling kunt maken waar je vrolijke beestenboel op kan poseren.

Hoewel het boek 12 beesten bevat om te maken, kun je met een beetje fantasie en kleurgebruik nog veel meer maken. Een kat tover je zo om in een panter, een paard in een unicorn en de panda kan zo een troetelbeertje worden!

Fondant Taarttoppers

En, zijn ze niet schattig geworden? Samen met mijn nichtjes (10 en 7 jaar) hebben we ons flink uitgeleefd.

‘Recepten’ die mij erg aanspreken

Dit boek draait natuurlijk niet om de recepten, maar om de beesten. De volgende beesten vonden mijn nichtjes het leukste om te maken:

  • de otter
  • vrolijke koe
  • aap
  • en de uil (die wij omtoverde tot papegaai, zie verderop ons resultaat)

Zijn er ook dingen om rekening mee te houden?

Zelfs met de beste beschrijvingen die je kunt wensen, zal niet alles in 1 keer lukken. Het vergt alsnog oefening, creativiteit, geduld en natuurlijk skills.

Het is niet altijd even duidelijk hoe groot de onderdelen moeten worden. Soms kun je de bijgeleverde mal gebruiken, maar soms staat er alleen hoeveel gram je fondant voor dat onderdeel moet zijn. Je moet dan wel een gevoelige weegschaal hebben.

Uil Papegaai Fondant taarttopper

Conclusie

Zin om creatief aan de slag te gaan met het versieren van taarten, dan is dit zeker hét boek voor jou. Ik heb me samen met mijn nichtjes een middag zeer kostelijk vermaakt. En voor de eerste keer vond ik de resultaten ook meer dan geslaagd :).

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close