Indonesische kookboeken

Deel met vrienden en familie

Ben jij op zoek naar een Indonesisch kookboek of gewoon gek op deze keuken uit Azië? Dan heb wij hier een heerlijk overzicht voor jou, met de beste Indonesische kookboeken van het moment. Ze zijn allemaal net even anders, je hoeft alleen maar te kiezen welk boek jou het meest aanspreekt. Stuk voor stuk toppers die je niet alleen in huis wilt hebben, maar waar je ook echt uit wilt koken!

Je kunt er bij Flying Foodie vanuit gaan dat we alle kookboeken zelf in huis hebben en het dus niet zomaar een bij elkaar geknipt en geplakt lijstje is. Wij zijn zelf gek op de Indonesische keuken en hebben dan ook een aardige verzameling aan koekboeken uit deze Aziatische keuken.

Onze favoriete Indonesische kookboeken

Dit zijn onze favoriete Indonesische kookboeken van het het moment. Kom zo nu en dan eens terug om te kijken naar dit heerlijke lijstje, want we houden het up-to-date en vullen het lijstje aan zodra we weer een nieuwe topper hebben gevonden! 

Basisboek Indonesisch

Basisboek Indonesisch

Met de 130 recepten in de boek kun je je hart ophalen. Je vindt er bekende klassiekers als soto ajam, nasi goreng, gado gado en spekkoek, maar ook in Nederland minder bekende gerechten, zoals babi masak, onde onde en martebak.

Dit kookboek begint bij de basis en dat zijn de ingrediënten, inclusief foto, omschrijving en Indonesische naam. Heel fijn als deze keuken nog nieuw voor jou is. Zelfs voor mij zaten er nog een paar onbekende ingrediënten, bij zoals nangka muda en pengemulsi.

Naast foto’s van het resultaat vind je bij elk recept ook twee foto’s van de bereiding. Ideaal boek als je graag veel traditionele basisrecepten uit de Indonesische keuken wilt leren.

Check de actuele prijs op bol.com

Vega Blauw

Vega Blauw

Wil je heerlijk Indonesisch eten, dan ga je in Amsterdam en Utrecht naar restaurant Blauw. Beroemd in heel Nederland vanwege de authentieke kruiden, smaken en kleuren van de gerechten. Eerder kwamen ze al met hun kookboek Blauw, maar deze keer gaan ze voor groen, met zeventig vegetarische en veganistische recepten voor de allerlekkerste gerechten.

Met alle lockdowns hebben ze bij Blauw goed gebruik gemaakt van de tijd en samen met maar liefst 12 van hun chefs de recepten gemaakt voor dit kookboek.

Check de actuele prijs op bol.com of ga gewoon eens lekker bij Blauw eten!

Indonesisch kookboek Boekoe Kita Green

Boekoe Kita Green

Dit kookboek is de moderne, vegetarische opvolger van Boekoe Kita uit 2010.

De recepten worden afgewisseld met persoonlijke verhalen van foodies met Indische roots. Geboren en getogen in Nederland, maar ieder met zijn eigen verhaal en eigen Indische kookstijl. Generaties lang zijn de smaken, geuren en verhalen geproefd, geroken en gehoord. Ze hebben ze mee gekregen van hun (groot)ouders en er een eigen draai aan gegeven. Helemaal van nu dus.

Boekoe Kita Green is dan ook per persoon opgedeeld en heeft geen standaard voor-, hoofd- en nagerecht-indeling. Dit maakt het boek leuk om ook echt te lezen, maar eerlijk is eerlijk, misschien wat moeilijker om echt op gerecht uit te zoeken.

Check de actuele prijs op bol.com

Indonesisch kookboek Java

Java

Wil je veel recepten, dan zit je met de 150 recepten van Maureen Tan in het boek Java zeker goed.

Java is op te delen in drie gebieden, met elk hun eigen smaken en gerechten en het boek is ook zo opgedeeld. West-Java friszuur en pittig, Midden-Java zoeter en minder pikant en Oost-Java hartig en pikant. Maureen kent ze allemaal en weet ook veel te vertellen over de ingrediënten.

De recepten zijn hier en daar uitdagend, maar dat wordt absoluut beloond met geweldige smaken en maakt het ook leuk voor foodies die al wat ervaring hebben met koken.

Zelf vond ik het niet heel storend, maar wellicht handig om te weten: niet alle recepten hebben een eigen foto.

Check de actuele prijs op bol.com

Manis

Van dezelfde schrijfster als het eerder genoemde Basisboek Indonesisch is er ook een heerlijk bakboek. Het is wat anders dus dan de rest van de Indonesische kookboeken in deze lijst. De recepten zijn heerlijk tropisch en vol kleur. Je kan denken aan kokos-tartelettes, pandanpavlova en batik-cake. Francis is net als ik gek op pandan en dat komt dan ook zeker terug in haar zoete recepten. De recepten variëren van traditioneel tot fushion met Europese invloeden. Zeker geen 13 in een dozijn bakboek dus!

Je vindt in dit bakboek recepten die je snel kan maken, zoals bijvoorbeeld koffie tubruk truffels, maar ook recepten die wat meer weekendprojecten zijn, zoals spekkoek.

Check de actuele prijs op bol.com

Vegan East kookboek

Vegan East

Wij hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we fan zijn van Vegan East. In dit kookboek leer je hoe je lekker plantaardig kunt koken met de smaken die de schrijfster leerde kennen van haar Indonesische opa en vader.

Officieel is het geen Indonesisch kookboek, maar het heeft wel een zeer grote invloed op de meeste recepten, naast uitstapjes naar bijvoorbeeld Korea (gochujang hoort zelfs tot haar basisvoorraad), Thailand, Japan en China. Het hele Verre Oosten dus!

Lees hier onze uitgebreide review van Vegan East en check de actuele prijs op bol.com of Amazon

Indorock

Tot slot mag ook Indorock niet in dit lijstje ontbreken. Hoewel alle recepten onmiskenbaar Indonesisch zijn in dit kookboek, zijn het geen traditionele recepten. Ze hebben een twist, want Vanja wilde wel met wat nieuws komen. En dat alles ook nog eens ondersteund met prachtige foto’s; je waant je zo in Indonesië.

Het rendang recept uit dit boek is inmiddels beroemd en voor velen alleen al dé reden om dit boek aan te schaffen.

Het is zeker geen boek voor de echte beginners en de meeste recepten zijn niet super snel klaar. Wij vinden dat helemaal niet erg.

Check de actuele prijs op bol.com of Amazon

P.S. dit boek is op het moment uitgeleend en hebben we daarom (nog!) niet op de foto kunnen zetten.

Mooi Indonesisch kookboek gevonden?

Zit er een fijn kookboek voor je tussen? Dan zou je ons ontzettend helpen om die aan te kopen via de linkjes in dit lijstje met kookboeken. Dit kost jouw niets, maar wij krijgen een klein percentage van bol.com. Dit  fijne bijdrage aan o.a. het onderhoud en de hostingkosten die bij een website komen kijken en zo kunnen wij recepten en tips gratis blijven delen.

Kijk ook eens bij onze andere kookboektips

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close