De lekkerste hamburger van 2016

Deel met vrienden en familie

En de winnaar van de lekkerste hamburger van 2016 in de categorie ‘Fastest burger’ is…. (tromgeroffel)

Sparerib burger

De lekkerste hamburger van Nederland 2016
Steyn Schreuders was de gelukkige, die met zijn heerlijke burger de eerste prijs in de wacht mocht slepen. Zijn burger werd door een vijfkoppige proefjury en een vakjury als beste gekozen uit de 15 deelnemende burgers aan deze wedstrijd op de Horecava. Ik was één van de gelukkigen in de proefjury en kon dus van dichtbij mee genieten!

Aangezien dit de category ‘fastest’ betrof, mochten de productiekosten van de burgers maximaal 2,50 bedragen en moesten ze binnen 6 minuten gemaakt kunnen worden. Het was voor de kandidaten dus flink aan poten!

De proefjury beoordeelde de burgers op onder andere de presentatie en originaliteit daarvan, de hanteerbaarheid, versheid en natuurlijk ook de smaakt! De smaak telde daarbij ook nog eens twee keer mee; iets waar we bij Flying Foodie helemaal achter staan.

Winnaar lekkerste hamburger van Nederland

De Sparerib burger bestond uit een combinatie van kalfsvlees met spareribs (varkensvlees). Het had een heerlijke structuur en je kon echt zien dat hij met de hand was gemaakt. Dit alles werd vergezeld door een zachte geitenkaas en een licht zure garnituur. Het enige minpuntje? Het broodje vond de jury een beetje droog; we hebben die dag zeker betere broodjes geproefd. Gelukkig was de burger lekker sappig!

Heb jij nu ook zin om de lekkerste snelle burger van Nederland proeven? Steyn werkt voor de Spare Rib Express, dus daar zal hij binnenkort vast wel op de kaart prijken 😉

De wedstrijd voor de lekkerste burger werd gehouden door Stichting De Lekkerste Wedstrijden en vond plaats op de Horecava van 2016.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ik ben inmiddels ook weer aan de slag voor de lekkerste hamburger van Rotterdam 2016. Chef Diego eindigde op de Horecava op nr 4 en Gracy’s op nr 3, dus ik vermoed dat het een bikkelharde strijd gaat worden. Wat is jouw favoriete burger?

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close