Magnesium in je voeding

Deel met vrienden en familie

Magnesium is een mineraal dat je lichaam helpt bij veel verschillende processen in je lichaam. Helaas maakt je lichaam magnesium niet zelf aan en kunnen we het alleen uit voeding halen. Soms kan dit moeilijk zijn en wordt er gekozen voor een ondersteunend magnesium supplement. Maar in welke voeding zit er veel magnesium?

Magnesium in je voeding

Noten en zaden

De grootste bron van magnesium vind je in noten en zaden. Denk hierbij aan het dagelijks eten van een handje paranoten, amandelen, walnoten of cashewnoten. Deze zitten boordevol met magnesium en zijn dan ook een goede manier om je dagelijks aanbevolen hoeveelheid binnen te krijgen. Ook bevatten noten en zaden veel ijzer, vitamine E en vitamine B1. Het is dus zeker een goede toevoeging aan veel gerechten. Zo kun je bijvoorbeeld bij je ontbijt makkelijk wat chiazaad, lijnzaad of noten door je yoghurt doen om extra magnesium binnen te krijgen.

Volkoren granen

Met een meergranen boterham zit je al snel aan ongeveer 30% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium. Volkoren granen zijn dan ook een goede en makkelijke manier om het mineraal voldoende binnen te krijgen. Denk hierbij verder ook aan volkoren producten zoals bulgur of quinoa. Deze kun je het ook makkelijk in een lunch of salade verwerken.

Gezonde vette vis

Dat vis goed voor je is, weet iedereen ongeveer wel. Maar ook voor magnesium kun je vis toevoegen aan je voeding. In zalm en makreel zit bijvoorbeeld al ongeveer 15% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid magnesium. Daarnaast is vis ook een goede bron van vitamine D en omega 3 visolie.

Pure chocola

Het is onverwacht in het rijtje, maar pure chocolade is ook zeker een goede bron aan magnesium. Hoe puurder de chocola is, hoe meer magnesium de chocolade bevat. In een reep met 70% cacao zit ongeveer zo’n 160 microgram magnesium. Een stukje pure chocolade per dag zal er dus voor zorgen dat je meer magnesium binnenkrijgt

Peulvruchten

Er zijn veel verschillende soorten peulvruchten en je kunt er dan ook veel kanten mee op. Zo moet je denken aan linzen, bonen of kikkererwten. Ze bevatten allemaal veel magnesium en zijn dan ook een zeer goede toevoeging aan je voeding.

Fruit

Bij fruit denk je vaak alleen aan vers fruit, maar ook gedroogd fruit kan nog een goede bron aan magnesium bevatten. Als vers fruit zijn bananen een goede bron van magnesium. Daarnaast bevat een banaan nog veel meer goede vitaminen en mineralen. Ook bevatten sommige gedroogde fruitsoorten veel magnesium. Met bijvoorbeeld een handje gedroogde vijgen of abrikozen zit je al snel op de 60 mg magnesium. Dus, ben jij op zoek naar manieren om meer magnesium binnen te krijgen? Eet dan de voeding die we zojuist hebben besproken, en vul eventueel aan met een magnesium supplement.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close