Zo krijg je het perfecte gebakken ei

Deel met vrienden en familie

Met deze methode zul je keer op keer het perfecte ei bakken. Wat mij betreft heeft het perfecte gebakken ei een knapperig randje, is het wit volledig gestold, maar niet geheel onbelangrijk is het ei-geel nog zacht.

Eieren. Het zijn magische dingen. Je kunt er zoveel lekkers mee maken. Gewoon een simpel gebakken ei kan op zijn tijd zo heerlijk zijn.

Als kind was ik al gek op eieren, maar dan wel met een zachte dooier. Ik gruwel van harde dooiers, in tegenstelling tot mijn moeder, die gruwelt namelijk van zachte dooiers.. Vroeger bakten we thuis ook altijd haar eieren als laatste. Mocht er dan een dooier sneuvelen tijdens het bakken, dan was die automatisch voor mijn moeder.

De truc van deze methode is dat je eerst even het eiwit bakt in de pan en daarna pas de eidooier toevoegt. Zo voorkom je dat je nog zachte eiwit flubbers hebt met een zachte eidooier of perfect gestold eiwit en een half gestolde dooier.

Bereiding perfect gebakken ei

  1. Zet je pan op middel hoog vuur, strooi er een klein beetje zout in en vervolgens een klein beetje olie.
  2. Scheid je ei en laat voorzichtig het eiwit in de pan vallen. Draai eventueel een beetje met de pan om het ei goed te verspreiden.
  3. Bak het eiwit even tot het helemaal wit is geworden.
  4. Plaats nu voorzichtig je eidooier bovenop het gestolde eiwit.
  5. Draai het vuur hoog en bak het nog een minuutje tot de randjes knapperig zijn. Spatel hem voorzichtig uit de pan!

Hoe eet jij het liefste je ei? Dooier heel of kapot? Hard of zacht?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ik hou heel erg van zachte eitjes en een beetje zout in de pan strooien is ook een heel goed idee ik ga het nu proberen 🙂

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close