REVIEW | AH Allerhande Box

Deel met vrienden en familie

Allerhande box review receptkaarten
De Allerhande Box is sinds deze week beschikbaar. Voor 35 euro worden er boodschappen en recepten voor drie dagen bij je bezorgd. Is dit het geld waard? En hoe verhoudt de box zich tot andere maaltijdboxen? Tijd voor een review!

Maaltijd boxen zijn hot. Na o.a. de Hellofresh, Marley Spoon en Mathijs maaltijdbox, besloot Albert Heijn dat het ook tijd werd dat ze mee gingen doen en kwamen ze deze week met de Allerhande Box. Bestel je de box, dan mag je gelijk de rest van je boodschappen er gratis bij laten bezorgen. Is me dat even handig! Nieuwsgierig als altijd heb ik de box meteen besteld. Op mijn Facebookpagina gaven jullie aan graag een review te willen zien!

Voor iedereen die nog niet bekend is met maaltijd boxen: een maaltijdbox is een doos die je krijgt thuisbezorgd met daarin zo goed schikals alle ingrediënten en recepten voor meestal 3 maaltijden. Het idee van de boxen is dat je op een makkelijke manier gezond en gevarieerd kunt eten. Zo ook bij de Allerhande Box.

De bezorging

Anders dan ik gewend ben van de eerder genoemde maaltijdboxen, worden de Allerhande boxen niet alleen ‘s avonds bezorgd, maar op elk gewenst moment van de dag. Je kan zelf een tijdslot kiezen en dan gelukkig niet van ergens tussen 9:00 en 13:00, zodat je nog een halve dag thuis zit (en dus gemakkelijk even naar de super had kunnen gaan). Nee, bij deze box kun je kiezen uit een tijdslot van een uur. Ik koos voor tussen 7:00 en 8:00, kon het mooi in de ochtend, voordat ik naar mijn werk ga. Dezelfde avond zaten we al aan onze eerste Allerhande maaltijd.
Allerhande Box bezorging

De inhoud

De box is tot de nok gevuld met verse producten. Uiteraard zijn de meeste producten van Albert Heijn zelf. Ik heb zelfs het idee dat alle producten van het AH merk zijn, tenzij ze het niet in hun assortiment hebben, zoals bijvoorbeeld de noodles. Tot mijn verrassing was het gerookte spek biologisch. Daarentegen vind ik het wel weer jammer dat de eieren en kipfilet slechts van scharrel kwaliteit zijn. Er zit één product in wat ik zelf nooit zou kopen als ik voor het schap had gestaan: kant-en-klare kibbeling. Uit de bijgeleverde flyer over de inhoud van de box lees is dat hiervoor is gekozen, omdat vis en kinderen niet altijd de beste vrienden zijn, behalve als het om kibbeling gaat… tjah…

Naast de boodschappen zelf, zitten er in de box ook een informatieflyer over een aantal producten en een ingrediëntenlijst van twee sausjes, omdat de verpakking daarvan zo klein is. Op de bodem van de doos vind je welke recepten in de doos van de volgende week zullen zitten.

Inhoud allerhande box review

De recepten

Handjes omhoog als je wel eens een recept gemaakt hebt van de Allerhande of de Albert Heijn website. Juist ja. Ik denk dat de meesten wel bekend zijn met hun recepten. Ze zijn makkelijk te maken en bevatten over het algemeen vrij alledaagse ingrediënten. Niet echt super spannend of bijzonder, maar over het algemeen wel lekker.

De volgende recepten zaten in de eerste Allerhande Box:
Cae­sar­sa­la­de van ro­mai­ne­sla met aard­ap­pel en ei
Me­di­ter­ra­ne ra­ta­touil­le met kip, rijst & gra­nen
Roer­bak­noe­dels met broc­co­li, man­go en kib­be­ling

Twee maaltijden dus met vlees en één met vis. De recepten zijn gewoon te vinden op de Allerhande website, maar in de box krijg je ze op mooie glossy blaadjes. Alle maaltijden zijn in 30 minuten te maken.

De porties zijn zoals je die gewend bent van de allerhande, ruim. Wij zaten naar het eten van elke maaltijd goed vol.

Allerhande Box review

Voordelen AH Allerhande Maaltijdbox:

 • Je hoeft geen boodschappen te doen
 • Bezorgd op een door jouw gekozen tijdstip
 • Je kan gratis je overige boodschappen mee bestellen
 • Simpele gerechten, zoals je dit van de Allerhande gewend bent
 • Je zit niet vast aan een abonnement

Nadelen AH Allerhande Maaltijdbox:

 • Geen eigen keuzes in de gerechten
 • Er kunnen dingen in zitten die je niet lust
 • Geen box voor vegetariërs

Allerhande box review receptkaarten

Eindconclusie

Albert Heijn is een goede nieuwe speler op de markt van de Maaltijdboxen. Het is naar mijn mening het meest geschikt voor die mensen die niet houden van boodschappen doen of er simpelweg geen tijd voor hebben en die de recepten van de andere aanbieders te avontuurlijk vinden.

Persoonlijk zou ik de box zelf niet zo snel verkiezen boven de andere maaltijdboxen. Ik denk namelijk dat ik ook niet helemaal tot de doelgroep van de Allerhande hoor. Ik koop maaltijdboxen omdat ik het leuk vind om vernieuwende recepten te ontvangen, met producten waar ik normaal niet zo makkelijk aan kan komen (denk bijv. aan Orzo, verse vis die niet in de supermarkt ligt etc). Alle producten van de AH Allerhande Maaltijdbox zijn gewoon in de Albert Heijn te vinden en laat die nou net tot heel laat open zijn.

De Allerhande Box is te bestellen op AH.nl/allerhandebox, waar je ook direct de inhoud kan bekijken. Voor 2 personen kost hij 35 euro en voor 4 personen 59 euro. De bezorging is gratis en je hebt de doos binnen 4 dagen in huis.

De reviews van de andere maaltijdboxen kun je hier vinden. 

Disclaimer: Deze maaltijdbox is door mijzelf gekocht. Dit artikel is NIET geschreven in overleg met de AH of de Allerhande.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Wat een waardeloos systeem de allerhande maaltijd box. Je moet thuis zijn om hem in ontvangst te nemen en als je dat niet kan dan kun je hem eventueel ophalen op een pickup point maar dat ligt een half uur rijden van mijn huis. Hoezo gemakkelijk.

  1. Mariska Author says:

   Dat er een half uur voor moet reizen klinkt inderdaad niet als heel handig Margareth. Je zou toch denken dat er wel een AH dichter bij zit waar ze hem voor je kunnen droppen…

   Je moet er inderdaad voor thuis zijn als je hem thuis geleverd wil hebben. Ik ben zelf nog geen enkele maaltijdbox tegen gekomen waar dit niet het geval is.

 2. Ben het helemaal met je eens! Ik houd ook van gekke dingen proberen, niet al wat ik ken en zo vaak heb gegeten. Ik had liever voor zoveel geld biologische of streekproducten gehad..
  X Wilmke

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close