FF REVIEW: Bish Bash Bosh! (geheel plantaardig)

Deel met vrienden en familie

Bish Bash Bosh! is het tweede veganistische kookboek van de auteurs Henry Firth en Ian Theasby. Ze worden door The Times de nieuwe ‘vegan Jamie Olivers’ genoemd en dat zijn flinke schoenen om te vullen. Met hun creatieve recepten laten ze zien dat je zonder dierlijke producten niet hoeft in te leveren aan smaak en dat je bekende comfort food ook vegan nog genoeg ‘comfort’ geeft.

Bish bash bosh kookboek

Door zijn felgroene met zwarte kaft valt dit vegan kookboek meteen op. Het is duidelijk dat het zich richt op mannelijke kookliefhebbers, maar dat mag de pret voor dames niet drukken. Die kunnen natuurlijk net zo goed houden van stoere, moderne en hippe plantaardige recepten. Het is een verfrissende afwisseling ten opzichte van de meer ‘vrouwelijke’ vegan kookboeken.

kookboek bish bash bosh

De recepten in het boek zijn onderverdeeld in verschillende categorieën: snel klaar, grote porties, feestdiners, voor erbij / om te delen, groente, desserts en ontbijt. Hoewel alle recepten prima los te eten zijn, op een saus hier en daar na, vind je aan het begin van het boek allemaal menu’s, zodat je er een uitgebreid feest van kunt maken. Zo kom je menu’s tegen als: Italiaanse smaken, kermis, tex-mex en Amerikaanse klassiekers. Super handig als je niet zomaar weet wat goed samen gaat. Naast de recepten die in menu’s vallen, is er ook nog een aantal heerlijke ‘bonusrecepten’, zoals zij het noemen.

Bish bash bosh menus

De recepten zijn redelijk eenvoudig en goed te volgen en bevatten geen al te vreemde ingrediënten. Zeker diegenen die wel eens vaker vegan koken, zullen het meeste al in de kast hebben liggen, denk bijvoorbeeld aan edelgistvlokken.

Bish Bash Bosh! in het kort

💰 Prijs: € 27,00
🌸 Bijzonderheden: geheel plantaardig
Moeilijkheidsgraad: makkelijk tot gemiddeld
🥦 Vegan friendly: kan niet vriendelijker
🌎 Waar te koop: bol.com en amazon.nl

Recepten die mij erg aanspreken

  • Aubergine katsu
  • Zoete aardappeltajine
  • Sushi cupcakes
  • Bananenbrood blondies
  • Banoffeeroomijs met karamelsaus

Je zou aan de titels toch echt niet denken dat dit om een vegan kookboek gaat?

bish bash bosh katsu

Om rekening mee te houden

De recepten in Bish Bash Bosh! zijn geschreven in een soort van telegramstijl. De een vindt dit helder en duidelijk, de ander vindt dit helemaal niets. Mocht jij tot die laatste groep behoren, dan kun je het boek beter links laten liggen; het wordt dan waarschijnlijk snel irritant.

Conclusie

Bish Bash Bosh! bevat toegankelijke recepten waarvan je niet zult denken dat ze ook vegan gemaakt kunnen worden. Bij het lezen van de titels en het bekijken van de prachtige foto’s zal het water je al in mond lopen. Wil je vaker vegan eten, dan is dit boek een aanrader!

Op zoek naar een kookboek? Lees dan zeker ook onze andere kookboek reviews.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close