FF Review: Foodsisters – in 8 weken slank

Deel met vrienden en familie

Het kookboek ‘Foodsisters – in 8 weken slank’ helpt je afvallen doormiddel van koolhydraatarme en suikervrije recepten. Met weekmenu’s en boodschappenlijsten hoef je zelf bijna niet meer na te denken, al het werk is al voor je gedaan. Alleen nog even koken en opeten.

Kookboek foodsisters
Zelf heb ik het dieet niet gevolgd, maar eerder schreef ik wel wat ik van een koolhydraatarm dieet vind en of ik het aanraad (dat lees je hier). De calorieën van dit dieet liggen ongeveer tussen de 1200 en 1500 per dag. Dat ligt ruim onder de gemiddeld aangeraden hoeveelheid per dag, dus de kans is heel groot dat je meer verbruikt op een dag en dus af zult vallen.

Foodsisters in het kort

💰 Prijs: € 25,00
🌸 Bijzonderheden: koolhydraatarm, suikervrij en weekmenu’s
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
🥦 Vegan friendly: nee, wel hier en daar vegetarische alternatieven
🌎 Waar te koop: foodsisters.nl en bol.com

Inhoudsopgave foodsisters boek

Dit boek zit tussen een kookboek en een dieetboek in. De recepten zijn lekker genoeg om gewoon zo te maken, zonder het hele dieet te volgen. Naast recepten, vind je ook antwoorden op veelgestelde vragen die iedereen wel eens heeft tijdens het diëten. En veel tips voor het geval je iets niet lekker vindt of iets niet mag, zoals bijvoorbeeld lactose.

Recepten die mij erg aanspreken

  • Drie melen brood (koolhydraatarm brood dus!)
  • Zalmburger met courgettepasta
  • Aardappelomelet met spinazie en mozzarella

Recept kookboek foodsisters

Voor elke week krijg je niet alleen de recepten, maar ook een heel, door de Foodsisters gebalanceerd, weekmenu en een boodschappenlijst. Dat maakt het natuurlijk heel makkelijk voor je. Combineer het met een online bestelling bij je favoriete supermarkt en dan is het helemaal kat in het bakkie. De recepten en boodschappenlijst zijn voor één persoon. In het begin van het boek leggen ze wel uit hoe je het dieet ook geschikt kunt maken voor kinderen en je man. Het boek focust zich duidelijk op vrouwen.

De recepten zijn simpel en makkelijk te volgen. Bijna alle recepten hebben een foto. Je hebt geen speciale keukengerei nodig om de gerechten te maken. Mochten er dingen zijn die je niet lekker vindt, vind je in het boek een lijst met alternatieven. Aan het einde van elk weekmenu vind je een overzicht van alle calorieën en voedingswaardes.

Boodschappenlijst foodsisters

Zijn er ook minpuntjes?

Het dieet leunt voor de lunch behoorlijk op koolhydraatarm protein brood. De koolhydraatarme broden uit de supermarkt worden afgeraden door de Foodsisters, want deze vullen niet genoeg. Daar hebben ze een punt, maar dit betekent dat je zelf brood moet bakken. Ze hebben een kleine shortcut met een broodmix waar je alleen water hoeft toe te voegen en het deeg moet mengen, voor je het in de oven schuift. Als je dus geen zin hebt om iedere week brood te bakken, dan zou ik niet aan dit boek beginnen als je het hele dieet wilt volgen.

De gerechten zijn soms erg simpel. Denk aan ‘roerbakgroenten met rundervink’ of ‘quinoasalade met sinaasappel en noten’. Zelf zou ik niet zo vrolijk worden van zo’n simpel, bijna saai, gerecht. Ben je een beginnende kok, of sta je minder graag in de keuken, dan kunnen deze gerechten juist wel een pluspunt voor je zijn.

Conclusie

Wil jij graag afvallen en een dieet volgen dat zich richt op minder koolhydraten en suikers, zonder daar al teveel zelf over na te denken, dan is dit het boek voor jou. Wil je zo nu een dan een meer bijzonder koolhydraatarm gerecht maken, dan is dit boek een minder goede match.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close