REVIEW | Miljuschka’s Food Trucks

Deel met vrienden en familie

Review kookboek miljuschka food trucks kaft

Miljuschka, ja die voormalige vj van TMF, heeft haar eerste kookboek uitgegeven: Miljuschka’s Food Trucks. Lees hier mijn review van Miljuschka’s Food Trucks kookboek.

Miljuschka

Miljuschka ken ik vooral als voormalig vj van TMF. Zo’n mooi meisje dat plaatjes aan elkaar praat op tv. Jaren verdween ze van de radar. Plots dook ze weer op op één van mijn favoriete tv zenders, 24 Kitchen, met programma’s als Miljuschka’s Food Trucks en Food Truck Challenge. Wat blijkt, ze is inmiddels moeder, gek op koken en ook sinds 2014 food blogger. En ja, ze ziet er nog steeds ontzettend goed uit.

Review kookboek miljuschka food trucks

Miljuschka’s Food Trucks is haar eerste kookboek, waarvoor ze inspiratie op deed tijdens haar reizen naar Austin, L.A. en New York. Ze neemt je in het boek dan ook mee langs verschillende food trucks en vertelt je ook nog eens het één en ander over het fenomeen food trucks zelf. Miljuschka schrijft dit alles lekker vlot en het boek is dan ook erg leesbaar.

Vormgeving van het boek

De vormgeving van het kookboek is modern. Lekker strak, veel vrolijke kleuren en  vrolijke lettertypes voor de titels, maar wel een normaal lettertype voor de daadwerkelijke recepten. Zo blijft het goed leesbaar. De voorkant van het boek geeft een goed beeld van wat je binnen in kunt verwachten.

Review kookboek miljuschka food trucks facts

Het boek staat bomvol mooie foto’s. Het overgrote deel van de foto’s zijn van heerlijke gerechten, maar ook een aantal van food trucks en van de mooie Miljuschka zelf. Bij het door bladeren van het boek loopt het water mij al in de mond. Zoveel lekkere gerechten, dat ik niet weet waar ik wil beginnen. Man, wat ziet dat er allemaal lekker uit!

De pagina’s zijn van mat papier. Of je dit mooi vindt is natuurlijk erg persoonlijk. Zelf kan ik het altijd wel waarderen. Ik vind het niet alleen mooi, ik vind het vaak ook nog eens prettig lezen, omdat het niet reflecteert. Wel zo praktisch als je het boek daadwerkelijk wilt gaan gebruiken.

Review kookboek miljuschka food trucks opmaak

De gerechten

De gerechten zijn voornamelijk streetfood gerechten, niet zo gek natuurlijk met de titel “Food Trucks”.

Review kookboek miljuschka food trucks oreo

Ik vind het vooral lekker weekend voer. Heerlijk een paar recepten uitzoeken en los gaan in de keuken. Voor mij zijn het ook echt gerechten die ik leuk vind om samen te maken met mijn vrienden. Ik weet niet hoe het met jullie vrienden zit, maar die van mijn worden best enthousiast als ik ze uitnodig met de vraag of ze zin hebben om samen “Deep Fried Oreo’s” of bijvoorbeeld “een gefrituurde tosti” te maken.

De recepten en ingrediënten

De recepten zijn makkelijk tot gemiddeld moeilijk te maken. Zelf zou ik ze allemaal als makkelijk beschouwen, maar voor iemand met weinig kookervaring zou ik ze op gemiddeld schatten. Eén ding is zeker, je hoeft geen keukenprinses te zijn met een gigantische keuken om de recepten uit te voeren. In een foodtruck heb je immers ook amper ruimte.

De ingrediënten zijn over het algemeen allemaal in de supermarkt te verkrijgen. In een paar recepten ben ik wel wat bijzondere ingrediënten tegen gekomen, waar je even voor naar de toko zal moeten, maar over het algemeen valt het allemaal mee.

Wat ik persoonlijk wel een minpunt vind, is dat ik niet heb kunnen vinden voor hoeveel personen de recepten zijn.

Mijn conclusie

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het een aanrader vind. Ik vind het gewoon echt een leuk kookboek. Net even anders dan de rest van mijn collectie. Het is volgens mij ook een leuk kookboek om iemand cadeau te geven. De recepten zijn leuk en makkelijk om te maken. Wellicht niet voor de doordeweekse maaltijd, maar hé, elke week heeft een weekend! Al kook je er niets uit, dan is het boek alleen al een genot om doorheen te bladeren.

Ben je meer opzoek naar een klassiek kookboek met veel techniek, dan kun je dit boek beter links laten liggen. Maar ik denk dat je dat zelf al had kunnen concluderen aan de kaft en titel 😉

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close