REVIEW | Le Box kerstbox

le box foodbox logo
Het kerstdiner kan voor veel mensen voor een hoop stress zorgen. Een complete kerst-foodbox zou dan ideaal zijn; je menu is compleet, je boodschappen gedaan en je zorgt in een handomdraai voor een maaltijd voor jou en je gasten! Le Box biedt dit soort boxen, voor de echte vleesliefhebbers, aan en ik heb er één voor jullie getest! Lees hier de review van de Le Box kerstbox.

De boxen

Er zijn vier verschillende boxen waar je uit kunt kiezen:

  • Pot Roast
  • Wilde Eend
  • Lamsschenkel
  • Beef Picanha

Alle boxen zijn voor vier personen en bevatten uitsluitend het vlees en de recepten voor een drie-gangen diner. Je bent met de aankoop van de box dus nog niet klaar, zoals je dat misschien gewend bent van andere maaltijdboxen (bv Marley Spoon). Wel krijg je een apart boodschappenlijstje, zodat je niet alle ingrediënten zelf uit de recepten hoeft te vissen.

Ik besloot voor de Beef Picanha box te gaan, deze kost 49,00 Euro. Het leek mij leuk om met een (voor mij) onbekend stuk vlees te werken en ook de rest van het menu sprak mij heel erg aan.

Voorgerecht: Pulled pork met pastinaakcrème en zoetzure rodekoolsalade
Hoofdgerecht: Picanha met aspergetips, courgette en gepofte tomaat
Nagerecht: Cheesecake met witte chocolade en bosbessen

In de box zit ongeveer 1400 gram Picanha en 500 gram Pulled pork. Aardig wat vlees voor 4 personen dus! Na de boodschappen gedaan te hebben, ging ik aan de slag.

Pulled pork uit de le box foodbox

Bereiding en smaak van de recepten

In de box vind je naast het vlees dus ook een klein receptenboekje. Hierin staan niet alleen de recepten van jouw box, maar ook de recepten van de andere drie boxen. Bij het doorbladeren valt mij gelijk op dat de recepten wat slordig zijn. Hoofdletters worden op verschillende manieren toegepast en er zitten duidelijke spelfouten in. Sommige woorden worden op dezelfde pagina op verschillende manieren gespeld. Geen ramp, maar wel een beetje vreemd. Zelf vind ik het jammer dat je alleen een foto van de hoofdgerechten ziet (die prachtig zijn!) en niet van de bijgerechten. Een beetje hulp bij de opmaak is, zeker met de feestdagen, wel zo fijn.

Terwijl het vlees aan het ontdooien is (het komt bevroren aan, maar dat is geen probleem!) besloot ik als eerste aan de slag te gaan met de cheesecake. Hoewel het nergens vermeld staat, leek mij het persoonlijk handig om deze een dag van tevoren te maken, zeker gezien de taart vrij lang in de oven moet en weer helemaal moet afkoelen.

Cheesecake met karamelsaus uit le box

Er valt mij een aantal dingen op aan het recept. Ten eerste laten ze je beginnen met een karamelsaus, terwijl de cheesecake minimaal 2 uur in de oven staat. De instructies voor het maken van de karamelsaus zijn nogal kort door de bocht, vooral voor iemand die nog nooit een karamelsaus heeft gemaakt. Er kan namelijk nogal wat mis gaan. Tot slot wordt er voor de bodem aangegeven dat je 1 pak Bastognekoeken moet gebruiken en 250 gram roomboter. Dit leek mij echt een enorme hoeveelheid boter (100 – 150g is gebruikelijker) en tijdens de bereiding bleek dit ook zo te zijn. Vooraf heb ik al flink wat boter weg gedept uit de bodem met keukenrol, maar alsnog kwam er tijdens het bakken aan de zijkanten van mijn bakvorm behoorlijk wat boter gezet. Niet zo lekker. Uiteindelijk heb je een cheesecake waar je twaalf punten uit kunt halen, voor vier personen. Je hebt in ieder geval genoeg voor het diner.

Ook de 500 gram rode kool als bijgerecht bij de pulled pork is enorm voor 4 personen. Wel was de overgebleven kool de volgende dag nog heerlijk. Net als een stuk vlees, dat was de volgende dag echt boterzacht, smullen!

Helaas blijken er nog meer kleine foutjes en onhandigheden in de recepten te zitten. Uiteindelijk met wat ingrepen hier en daar worden de gerechten wel lekker. Een ding moet gezegd worden: het vlees smaakt perfect en de porties zijn zeer ruim.

pinacha uit de le box kerstbox

Conclusie review: Le Box kerstbox

Pluspunten
– Heerlijk vlees van zeer goede kwaliteit
– Porties zijn zeer ruim
– Lekkere smaakcombinaties

Verbeterpunten
– Recepten soms onduidelijk en slordig uitgewerkt
– Recepten lijken hier en daar niet helemaal te kloppen
– Alleen foto’s van hoofdgerechten

Om rekening mee te houden
– Recepten zijn niet geschikt voor zeer onervaren kokers
– Box bevat alleen vlees, voor de rest van het menu zul je dus zelf naar de supermarkt moeten

 

* Disclaimer: Dit product is mij toegezonden, dit heeft mijn mening echter niet beïnvloed. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *