REVIEW | Marley Spoon Maaltijdbox

Deel met vrienden en familie

Marley Spoon maaltijdbox review

De Marley Spoon Maaltijdbox is al een tijdje op de markt. Nu is het dan eindelijk tijd voor een review. Hoe onderscheidt deze maaltijdbox zich van de concurrentie?


Eerder reviewde ik op Flying Foodie al de maaltijdenboxen van Hello Fresh en AH Allerhande en er werd door meerdere lezers aan mij gevraagd of ik nog meer maaltijdboxen ging reviewen. Dit vond ik zelf ook wel een goed idee en dus ging ik aan de slag met de Marley Spoon box. Deze box werd mij door vrienden al aangeraden, omdat het hun favoriete maaltijdbox is!

Zelf maak ik zo nu en dan gebruik van een maaltijdbox. Dit gebeurt vooral in periode’s waar ik het heel erg druk heb en echt even geen zin heb om tijd te maken voor de boodschappen. Gemak is voor mij dus erg belangrijk bij een maaltijdbox.

Oké, laten we beginnen met de Review: Marley Spoon Maaltijdbox!

De bezorging

Marley Spoon bezorgt bijna overal in Nederland, maar helaas niet op de Waddeneilanden en in  Zeeuws-Vlaanderen. Wel geven ze op hun website aan dat je voor speciale verzoeken kunt mailen. 

Je kunt voor de bezorging kiezen uit de dagen dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Op alle dagen, behalve zaterdag, kun je ook voor een avondbezorging kiezen. Een dag van tevoren krijg je nog eens een mail met een fijnmazige tijdindicatie. De laatste keer was dit bij mij tussen 18:45 en 19:45. Je hoeft er dus niet zo heel lang voor thuis te blijven. 

Als de box bezorgd is, valt me op dat hij kleiner is dan de andere maaltijdboxen die ik gewend ben. Toch zouden hier ook drie maaltijden in moeten zitten!

De inhoud

Zodra ik de box open zie ik niet wat ik had verwacht, namelijk een doos vol verse ingrediënten. Ik zie drie zakken. Met daarop de namen van drie gerechten, die zo de koelkast in moeten. Verder vind ik drie recepten, een uitleg over de gebruikte ingrediënten, hoe Marley Spoon er mee omgaat en tot slot nog kortingscode’s voor mijn vrienden. Altijd leuk.

Marley Spoon maaltijdbox review

Marley Spoon beweert te streven naar zo vers mogelijke ingrediënten, die ze het liefst lokaal inkopen. Ze hechten waarde aan kwaliteit, maar ook aan duurzaamheid. Hun vlees komt van Lindenhoff & Pieter van Meel, hun vis heeft het MSC-keurmerk en de groente proberen ze zo seizoensgebonden te houden. Kijk, daar hou ik van.

De recepten & bereiding

De volgende recepten zaten in mijn laatste Marley Spoon box:
– Pasta puttanesca met ansjovis en courgette
– Aziatische gnocchi met aubergine en gembersaus
– Limoenkippetje met thijmaardappels en wortels

REVIEW | Marley Spoon Maaltijd box

Zodra je wilt beginnen met koken trek je gewoon één van de zakken uit de koelkast en pak je het bijhorende recept erbij. Alles voor dat recept zit in de zak, met precies de juiste hoeveelheden. Dat is nog eens luie luxe zeg. Bijna alles is wel gelabeld met ingrediënten, houdbaarheidsdatum en soms zelfs de afkomst.

REVIEW | Marley Spoon Maaltijd box
Bij de stap-voor-stap beschrijving staan ook nog eens hele handige foto’s. Dit maakt dat ik de recepten van Marley Spoon tot nu de makkelijkste vind om te volgen. Op het receptenblaadje staat ook nog eens een telefoonnummer van de hotline, mocht je er toch echt niet uit komen.

En het resultaat? Dat mag er zeker wezen.

Eindconclusie

Marley Spoon is wederom een prima maaltijdbox. Ze onderscheiden zich van de concurrentie doordat je recepten kan kiezen en dat ze echt ultiem gemak leveren. Je hoeft amper zelf na te denken; alles ligt klaar voor je. Dit merk je wel in de prijs: het is tot nu toe de duurste maaltijdbox die ik heb geprobeerd.

Voordelen Marley Spoon Maaltijdbox:

 • Je hoeft geen boodschappen te doen
 • Je kan hem op diverse dagen laten leveren
 • Je heb keuze in de maaltijden
 • Verantwoord vlees en vis

Nadelen Marley Spoon Maaltijdbox:

 • De box is vrij prijzig (mijn box kwam op 39,90 voor drie maaltijden voor 2 personen)
 • Ondanks dat je kan kiezen, kan het toch nog zijn dat er dingen bij zitten die je niet lekker vindt

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een review te lezen van de Marley Spoon maaltijdbox. Mocht er nog een maaltijdbox zijn die jullie graag gereviewed zouden zien, laat het dan weten!

p.s. met de code MS378AUG krijg je 25 euro korting op je eerste Marley Spoon maaltijdbox!

Disclaimer: Deze maaltijdbox is door mijzelf gekocht. Dit artikel is NIET geschreven in overleg met Marley Spoon.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Leuk dat je deze nu ook reviewt!

  1. Mariska Author says:

   Dankje 🙂 Vond het zelf ook leuk om te doen. Ben nu al aan het nadenken over de volgende.

 2. Ik wil Marley Spoon nog proberen als mede foodie zijnde. Ik hoor hier elke keer enthousiaste verhalen over. Ik heb wel de Krat en Hello Fresh mogen testen. Prima boxen, maar op een gegeven moment gingen ze me toch vervelen.

  1. Mariska Author says:

   Naar de krat ben ik zelf ook nog wel benieuwd! Ik ga je reviews eens opzoeken 🙂

 3. Fijne review! Ik vind het alleen echt idioot duur. Helemaal als je met een gezin bent betaal je voor een maaltijd bijna dezelfde prijs als voor boodschappen van een week! Ik zie ook niet helemaal waarom mensen dit nou willen… maar blijkbaar is er markt voor 🙂

 4. Lijkt me heerlijk en makkelijk maar man man man wat een prijzen. Dan toch liever wat extra moeite en zelf naar de winkel en een lekker receptje zoeken op het internet 😉

 5. Hey Mariska,
  Je schrijft dat dit de duurste box tot nu toe is.. Maar is Hellofresh niet ook 39€ voor drie maaltijden? Of ben ik verkeerd geïnformeerd? Mij lijkt het wel eens heel fijn.. Maar ik geloof niet dat ik dit normaal betaal voor drie maaltijden inderdaad.. Terwijl ik wel alles biologisch koop. Als ik eens veel geld heb en weinig tijd, wil ik het wel eens proberen. Vooral het uitkiezen van de recepten lijkt me fijn aan deze box! Zie al van alles staan wat me lekker lijkt 🙂

  1. Mariska Author says:

   Hi Janneke, ik heb het nog even dubbel gecheckt en de hellofresh box is 34 euro voor drie maaltijden. Je betaald bij een maaltijdbox natuurlijk ook voor het gemak, alles is voor je uitgezocht en het allemaal bij je thuis wordt bezorgd.

   Zelf alles kopen is natuurlijk altijd goedkoper!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close