Review Airfryer: Instant Vortex Airfryer

Deel met vrienden en familie

Als het gaat om keukenapparatuur, zijn er maar weinig apparaten die zo veelzijdig en geliefd zijn, als de airfryer. Deze compacte keukenmachine heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we koken en genieten van onze favoriete gerechten. In deze review nemen we de Instant Vortex Airfryer onder de loep, een populair model in de wereld van het airfryen.

Instant Brands heeft meerdere Instant Vortex Airfryers op de markt. Wij namen de Instant Vortex Dual Clearcook 7,6 Liter onder de loep en vandaag lees je onze review! Aan het einde van de review vind je ook nog een leuke kortingscode!

Het verschil tussen een airfryer, frituurpan en traditionele oven

Voordat we dieper ingaan op de Instant Vortex Airfryer, is het de moeite waard om de verschillen tussen een airfryer, een traditionele frituurpan en een gewone oven te begrijpen. Ze doen allemaal ongeveer hetzelfde, maar dan wel net anders.

Airfryer: Een airfryer maakt gebruik van heteluchtcirculatie om voedsel te bereiden. Het voedsel wordt omgeven door hete lucht, waardoor het een knapperig en goudbruin korstje krijgt. Het grote voordeel van een airfryer is dat je veel minder olie nodig hebt dan bij frituren, wat resulteert in gezondere gerechten. Bovendien is een airfryer veelzijdiger dan een traditionele frituurpan, omdat je er naast frituren, ook in kunt bakken, braden en grillen.

Frituurpan: Een frituurpan is specifiek ontworpen voor het onderdompelen van voedsel in heet vet. Dit zorgt voor een knapperige textuur, maar het gebruik van grote hoeveelheden olie kan leiden tot vettige en calorierijke maaltijden. Frituren is ideaal voor het bereiden van snacks zoals frietjes, kippenvleugels en loempia’s, maar het is minder geschikt voor gezondere opties.

Traditionele oven: Een gewone oven gebruikt convectie om voedsel te bereiden. Hete luchtcirculatie zorgt voor gelijkmatige verhitting en het bereiden van voedsel zonder onderdompeling in olie. Ovens zijn ideaal voor het bakken, braden en langzaam garen van voedsel. Terwijl ovens veelzijdig zijn, hebben ze meer tijd nodig om voedsel te bereiden, vergeleken met airfryers. Ze hebben vaak wel meer ruimte dan een airfryer of frituur, er kunnen dus ook grotere gerechten in.

Instant Vortex Plus Dual Clearcook

De Instant Vortex Dual Clearcook biedt verschillende voordelen die hem onderscheiden van andere airfryers. Het dubbele kooksysteem is een van de meest opvallende kenmerken, waardoor je meer flexibiliteit hebt bij het bereiden van maaltijden. Je kunt bijvoorbeeld knapperige aardappelpartjes in het ene compartiment bereiden, terwijl je sappige kip in het andere bereidt.

Een ander voordeel is de grote capaciteit van 7,6 liter. Dit maakt de airfryer ideaal voor gezinnen of voor het bereiden van maaltijden voor gasten. Je hoeft niet meerdere keren te bakken om voldoende eten te hebben, wat tijd en energie bespaart.

Daarnaast heeft de Instant Vortex Dual Clearcook een snelle opwarmtijd, waardoor je binnen enkele minuten kunt beginnen met koken. Dit is vooral handig op drukke doordeweekse avonden, wanneer je weinig tijd hebt om te koken.

Meer Instant Airfryers

Naast de Instant Vortex Dual Clearcook die wij in deze review onder de loop nemen heeft het merk nog veel meer modellen. Nieuwsgierig? Je kan ze hier allemaal bekijken. Persoonlijk vind ik de mini ook wel wat hebben.

Programma’s en Mogelijkheden

De Instant Vortex Plus Dual Clearcook heeft zes verschillende programma’s:

 • Air Fry
 • Roast
 • Bake
 • Reheat
 • Grill
 • Dehydrate

Je kunt beide kanten afzonderlijk instellen of met de knop ‘Sync Cook’ beide op precies dezelfde instellingen laten draaien.

knoppen en mogelijkheden instant pot airfryer

Bediening

Een van de eerste dingen die opvalt bij het gebruik van de Instant Vortex Dual Clearcook is de eenvoudige bediening. Het digitale touchscreen maakt het instellen van de temperatuur en de bereidingstijd een fluitje van een cent. Met de knop stel je de tijden in, nog even op de ‘start-knop’ drukken en de machine is klaar om aan de slag te gaan.

Schoonmaken

Het schoonmaken gaat super makkelijk. Gewoon even in een klein sopje en klaar. De laadjes zouden ook gewoon in de vaatwasser kunnen. De buitenkant van de airfryer maak je simpel schoon met een vochtig doekje.

Twee lades, grote lades, of een kleiner model?

Airfryers komen tegenwoordig in alle soorten en maten, zo ook die van Instant Brands. Wij kozen voor een grote met twee lades. Dit heeft zijn voor- en nadelen. Zo kun je twee verschillende dingen tegelijkertijd bereiden, ieder op zijn eigen temperatuur. Bijkomend voordeel is dat de kleine lades extra snel opwarmen. Een afbakbroodje bak ik makkelijk in 3 minuten helemaal goudbruin.

Als er mensen op bezoek komen en je wilt patat bakken in de airfryer, dan zijn de laadjes snel te klein. Wil je een paar kleine dingen snel opwarmen, dan is het weer ideaal. Het is dus belangrijk om te bedenken hoe je de airfryer wilt gaan inzetten, voordat je een model uitzoekt.

Review Airfryer: Instant Vortex Airfryer

Plus- en Minpunten van de Instant Pot Vortex Airfryer

Laten we beginnen met de minpunten:

 • De eerste drie keer kwam er een wat vreemde plasticgeur uit de airfryer, ondanks dat deze van tevoren helemaal gewassen was.
 • Er vallen vaak dingen door de gaatjes van het bakroostertje, zoals dunne frietjes.
 • Doordat dit model twee kleine lades heeft, kun je geen grote taarten maken, maar dat is een keuze.

En dan de pluspunten:

 • Makkelijk schoon te maken.
 • Warmt supersnel op.
 • Gebruikt minder stroom dan een oven.
 • Je kunt twee verschillende dingen tegelijkertijd maken.
 • Door de lampjes kun je even spieken hoe het met je gerecht gaat, zonder de lade te openen.

De Instant Vortex Dual Clearcook 7,6 Liter is een indrukwekkende airfryer met een grote capaciteit en handige functies. Het dubbele kooksysteem maakt het mogelijk om verschillende gerechten tegelijkertijd te bereiden, en de gebruiksvriendelijkheid en snelle opwarmtijd maken het een waardevolle aanvulling in de keuken. Als je op zoek bent naar een airfryer die geschikt is voor grotere maaltijden en die gemakkelijk te gebruiken is, is de Instant Vortex Dual Clearcook zeker het overwegen waard.

Wil jij ook een airfryer?

Met de korting FF10 krijg je 10 euro korting op alle airfryers van Instant Pot! Dus niet alleen de versie uit mijn review, maar ook alle andere modellen! De korting is per airfryer.

Instant Pot Airfryer

Mocht deze naam je ergens aan doen denken, dan kan dat kloppen. Deze Vortex Airfryers zijn van het merk “Instant Brands,” hetzelfde bedrijf dat ook de zeer geliefde Instant Pot op de markt heeft gebracht. Jullie weten dat wij gek zijn op de Instant Pot (we hebben een hele pagina vol Nederlandse Instant Pot recepten en zelfs een Instant Pot kookboek!) dus wilden we zeker ook de airfryer van dit merk proberen. Hoewel de officiële naam Instant Vortex Airfryer is, wordt het apparaat in de volksmond een ‘Instant Pot Airfryer’ genoemd.

Let wel op, de airfryer is alleen een airfryer en heeft niet de functies van een Instant Pot, zoals bereiden op hoge druk. Wil je beiden, dan kun je altijd gaan voor een Instant Pot met airfryer combinatie, zoals de Duo Crisp, Pro Crisp of de Ultimate!

Flying Foodie heeft deze airfryer gratis ontvangen van InstantPot.nl, er zijn geen voorwaarden gesteld aan de inhoud van de review. Deze review is dan ook helemaal geschreven op basis van onze eigen mening.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close