Roze ananas: echt of een hoax?

Deel met vrienden en familie

Roze Ananas pink pineapple
Zijn deze roze ananassen echt en kunnen wij ze binnenkort kopen, of is het een verzinsel van het internet? Ik ging op onderzoek uit!

Deze ananassen zijn niet alleen roze van buiten, maar ook lichtroze van binnen. Ze zouden zoeter zijn dan hun normale gele vrienden en dit zou (mede) te wijten zijn aan de kleur. Klinkt fantastisch, maar worden we niet hartstikke in de maling genomen door het internet?

Op Instagram zijn veel foto’s te vinden onder de hashtag #pinkpineapple. Het val mij op dat er eigenlijk maar één foto van een opengesneden, roze ananas te vinden is.

Zelf ben ik nog nooit een eetbare, roze ananas tegengekomen en ken ik persoonlijk niemand die een roze ananas heeft gezien, noch geproefd. Nu loopt Nederland natuurlijk niet voorop met dit soort trends, maar in Azië en Amerika heeft ook nog niemand ze in het echt gezien. Hoewel ik heel erg graag wil geloven dat er echt roze ananassen aankomen, ben ik zelf erg sceptisch. Ik vermoedde dus echt dat het hier om een hoax ging en dat alle plaatjes gewoon bewerkt zijn met Photoshop.

Tot ik op een Amerikaanse nieuws website zag dat de roze ananassen goedgekeurd zijn door de FDA (de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit). Dit wordt nog eens bevestigd op de website van de FDA zelf.

Yes, ze bestaan dus echt!!

Het ziet er dus naar uit dat we in de toekomst los kunnen gaan met roze fruitsalades en roze pina colada’s! Wanneer ze daadwerkelijk op de markt komen, is nog onbekend.

Zou jij graag eens een roze ananas willen proeven?

 

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Gaaf, ik ben ook heel benieuwd! We wachten geduldig af..

  2. Jaa! In Albert Heijn hebben ze ook wel eens ananas aardbeien, zijn witte aardbeien met ananassmaak. Ik hou van dit soort dingen 😀

    1. Smaken die ook echt naar ananas of is het meer een combinatie smaak? Grappig is het wel.

  3. Wat verrassend! Mij lijkt het persoonlijk niets. Ik hou van gele ananassen! 🙂

    1. Daar hoef je natuurlijk ook niet op te wachten 😉

  4. Waaaat dat is gaaf! Al is het alleen maar omdat het er supertof uit ziet. Ik ben benieuwd of we ze binnenkort dan hier ook kunnen krijgen.

    1. Kan mij niet snel genoeg zijn 😉

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close