5 wijnen die je geprobeerd wilt hebben

Deel met vrienden en familie

Tijdens de Pitch Wine Academy leerde ik wijn proeven. Het zal je dus niet verbazen dat ik flink wat wijnen geprobeerd heb tijdens deze lessen. Het ging van “best oké” tot “wow, deze is echt ontzettend lekker!”. Ik selecteerde de lekkerste 5 wijnen die je geprobeerd wilt hebben en zocht meteen op waar je ze kunt kopen.

Pitch Wine Academy

Wijn, ik hou ervan..! Ik weet inmiddels wel een beetje wat ik lekker vind en kan het verschil tussen een Chardonnay en Sauvignon zeker wel proeven, maar daar hield het ook wel bij op. Ik wilde meer leren over de verschillen, hoe je echt leert proeven en hoe je wijnen combineert met lekker eten. Je snapt natuurlijk wel dat ik een gat in de lucht sprong toen ik mee mocht doen aan de Pitch Wine Academy.

De avonden werden begeleid door grote namen, zoals Harold Hamersma (rosé), Esmee Langereis (wit), Jacques Hermus (rood) en Karel Klosse (sherry). Stuk voor stuk inspirerende wijnkenners met een hele berg aan ervaring. Ze lieten ons heel veel wijnen proeven en uit al mijn aantekeningen haalde ik mijn favorieten voor jullie. Vijf favorieten wijnen die je dus geprobeerd moet hebben, volgens mij.

5 wijnen die je geprobeerd wilt hebben

Lourensford The Dome Chardonnay

Lourensford The Dome Chardonnay

Deze Zuid-Afrikaanse Chardonnay is voor de liefhebbers van een rijke chardonnay; naast boterig heeft hij lichte eikentonen, is hij een tikje bloemig en heeft hij een klein vleugje passievrucht, waardoor hij niet te zwaar is.

Hier kun je The Dome kopen voor €9,98

Les Cerisiers Rosé - Côtes du Rhône

Les Cerisiers Rosé – Côtes du Rhône

Deze rosé heeft het heerlijk frisse afdronk van groen fruit, dat zorgt voor een prettige tinteling op je tong. Simpel genoeg om lekker weg te drinken, maar interessant genoeg om elke slok te blijven boeien.

Met een prijs van rond de 10 euro heeft deze rosé echt een fantastische prijs-kwaliteit verhouding.

Deze wijn past goed bij gerechtjes met wat peper en pittigheid.

Hier kun je deze Côtes du Rhône kopen voor €9,20

Château De Berne Les Oliviers

Château De Berne Les Oliviers

Deze rosé is licht bloemig en lekker fris. Hij ruikt heerlijk zoetig, maar smaakt juist verrassend fris, met een tikje citroen.

Heerlijk bij recepten met kip, citroen en verse kruiden (zoals bijvoorbeeld deze risotto!).

Hier kun je deze De Berne kopen, voor €18,99

Ultimate Provence Rose

Ultimate Provence Rosé

De wijnelite beweert dat je je wijn niet moet kiezen op hoe mooi je de fles vindt; toch vind je in deze prachtige fles een heerlijke Zuid-Franse rosé. Hij ruikt zacht snoeperig en naar perzik, een beetje zoals die Haribo snoepjes.

Gecombineerd met een zachte perzik smaak, tonen van zuivel en jeugdig fruit, doet deze rosé op de best mogelijk manier aan een Danoontje denken. Een ontzettend volwassen versie, dat wel. Een volwassen trip down memory lane dus!

Smaakt heel goed bij vette gerechten, zoals bijvoorbeeld gegrilde aubergines, paling of avocado.

Hier kun je de Ultimate Provence Rosé kopen, voor €17,95

Marqués de Velilla - roble

Marqués de Velilla – Roble

Deze wijn betoverde mij met alleen al de geur. De combinatie van rook, leer en laurier nam mij mee naar een heerlijk zwoele avond rond een kampvuur. De smaak heeft een vleugje zoethout en je proeft ook zeker de tannine. Geen simpel allemans vriendje, maar echt de moeite waard als je wat anders wilt proberen. 

Hier kun je de Marqués de Velilla – Roble kopen, voor €17,95

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close