Eetbare kerstcadeautjes (homemade!)

Deel met vrienden en familie

eetbare kerstcadeautjes
Heerlijke eetbare kerstcadeautjes, die je uiteraard helemaal zelf kunt maken. Je maakt ze gewoon thuis, dus je hoeft niet te wachten tot de bezorgdienst eindelijk langs komt, terwijl je niet thuis bent. Ze zeggen niet voor niets, liefde gaat door de maag. Lees jij mee voor deze originele kerstcadeau’s?

Homemade kruidenmix

Speculaas kruiden

Iedereen weet wel dat je zelfgemaakte kruidenmixen veel lekkerder zijn dan die van de supermarkt, maar ze bevatten ook nog eens een hoop minder (onnodig) zout. En je kunt makkelijk meerdere kruidenpotjes tegelijk vullen. Kun je met een klein beetje moeite een hoop mensen gelukkig maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van tacokruiden, speculaaskruiden of shoarmakruiden?

Leuk in een glazen potje met een label erop, maar als je daar niet meer aan kunt komen, kun je natuurlijk ook voor een zakje gaan met een leuk lint er omheen!

Koekjes

laurierkoekjes
Wie wordt er nou niet gelukkig van koekjes? Wat dacht je van Oreocups, laurierkoekjes of kerstkransjes (eventueel met speltmeel). Maak kokoskoekjes voor je vrienden die geen gluten mogen. Leuk koekblik erbij en klaar is je homemade kerstcadeau!

Chocolade Fudge

Snelle chocolade fudge 3 Ingrediënten
Voor de liefhebbers van zoet en chocolade is fudge een perfect zelfgemaakt kerstcadeau. Ga voor een simpele chocolade fudge, een zoete met witte chocolade of een extra luxe gevulde fudge. Strooi er sprinkels overheen voor een extra feestelijk effect!

Likeur

Zelf likeur maken

Zelfgemaakte likeur.. hoe fancy is dat? Wat dachten jullie van een heerlijke Baileys of Nutella likeur?

Jam, Compote en Chutney

Zelf gemaakte cranberry compote
Cranberry compote doet het natuurlijk altijd goed, maar wat dacht je van cranberry chutney?

Chocolade truffels

Zelfgemaakte chocolade truffels
Nog een recept met chocolade: chocolade truffels. Ga voor lekker makkelijke chocoladetruffels, of voor Kerst met cranberry erin of maak lekkere tiramisutruffels.

Dit waren mijn favoriete eetbare kerstcadeautjes. Geïnspireerd? Laat gerust weten wat jij voor eetbare kerstcadeautjes gaat geven dit jaar!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Zelfgemaakte cadeautjes zijn altijd de beste cadeautjes. En nu heb ik zin om truffels te gaan maken!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close