Transformeer je eetruimte

Deel met vrienden en familie

Ontbijt, lunch en diner. We kennen allemaal de drie maaltijden. Eten doen we vaak in gezelschap van vrienden of familie en we willen ons hierbij zo comfortabel mogelijk voelen en er de tijd voor nemen. Door te eten in een geoptimaliseerde ruimte, geniet je meer van wat je eet, ben je minder gestresst en heb je het gezelliger. In dit artikel vertellen we je hoe je je eetruimte kunt transformeren.

Comfort: heerlijke stoelen

De perfecte stoelen zullen bijdragen aan hoe comfortabel jij aan tafel zit. Wanneer je met vrienden of familie eet, blijf je vaak nog even natafelen. Dit is enkel fijn wanneer de stoelen lekker zitten. Ga dus op zoek naar stoelen die mooi passen bij je interieur, maar ook een comfortabel zitvlak hebben, de juiste ondersteuning bieden voor je rug en fijne armleuningen hebben. Zo kun je nog uren aan tafel blijven zitten!

Esthetiek: de perfecte tafel

Het oog wil ook wat en in dit geval wil het oog een mooie eettafel. De perfecte eettafel is subjectief en kan afhankelijk zijn van meerdere factoren. Denk hierbij aan de grootte van het gezin of het aantal gasten dat je vaak over de vloer krijgt. Daarnaast is het materiaal en de vorm een belangrijke factor bij het kiezen van een tafel. Zie jij het niet zo zitten om een hele nieuwe tafel aan te schaffen? Kies dan voor een nieuw tafelblad. Dit is een stuk goedkoper en het biedt je de mogelijkheid om te rouleren tussen verschillende bladen!

Stressvrij: opgeruimd staat netjes

Wanneer je eetruimte netjes is opgeruimd kun je eten zonder al te veel aan je hoofd. Werk je thuis aan de eettafel? Ruim dan voor iedere maaltijd al je werk- of schoolspullen op. Op deze manier ben je tijdens het eten niet (on)bewust bezig met allerlei andere taken. Spelen jouw kinderen vaak in de eetruimte? Laat ze dan hun speelgoed van de vloer halen voor het avondeten. Ook is het belangrijk om de eettafel op te ruimen en schoon te houden. Klaar met eten? Breng de borden, glazen en bestek naar de keuken en haal een doekje over de tafel om alle kruimels en druppels van de tafel te halen.

Eten kan een gezellige en rustgevende activiteit zijn. Door je eetruimte zodanig te optimaliseren kun je genieten van comfort, esthetiek én rust. Wat wil je nog meer! Dus zet die heerlijke borrelplank, tosti of pastasalade maar op tafel. Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close