Verschil Ginger Beer en Ginger Ale

Deel met vrienden en familie

Ginger Beer en Ginger Ale worden steeds populairder; je ziet ze overal verschijnen. Maar wat is nou precies het verschil tussen deze twee drankjes? Ik zocht het voor jullie uit.

Gember dankjes zijn hot. Er komen niet alleen steeds meer merken op de markt, ook zijn de drankjes steeds beter verkrijgbaar in de horeca. Laatst bestelde ik een Ginger Beer in een café, maar die was helaas op. Ze hadden wel Ginger Ale. Ook prima, maar ik begon mij wel af te vragen wat nou eigenlijk het verschil is.

Ginger Beer

Ginger Beer, oftewel Gember Bier was er als eerste, namelijk al rond 1800 in Engeland. Het wordt gemaakt van gefermenteerde gember, suiker en water en bevatte vroeger ook een kleine hoeveelheid alcohol. Tegenwoordig is dit meestal niet meer het geval. Doordat er bij Gember Bier gember wordt gefermenteerd, heeft dit vaak een sterkere en scherpere gembersmaak. Wanneer Ginger Beer niet gefilterd wordt, kan het ook wat troebel zijn.

Ginger Ale

Ginger Ale kwam een stuk later, er wordt gezegd ongeveer een halve eeuw later. Echter, de echte Ginger Ale zoals wij die nu kennen wordt pas in 1907 uitgevonden in Canada. Ginger Ale is in essentie een drankje op basis koolzuurhoudend water, dat op smaak wordt gebracht met gember(extract).

Conclusie

Ginger Beer en Ginger Ale zijn beiden frisdankjes met gember smaak. Over het algemeen kun je zeggen dat Ginger Beer meestal een sterkere gember smaakt heeft en vaak minder suiker, waar Ginger Ale juist vaak milder en zoeter is. Ginger Ale is daarom weer vaker geschikt voor cocktails waar de gember niet teveel moet overheersen. Er is dus wel een verschil tussen Ginger Beer en Ginger Ale, maar het blijft allemaal erg subtiel.

Maar toen kwam de aap uit de mouw…
Of het addertje onder het gras vandaan. Helaas worden we maar al te vaak in de maling genomen. Zo ook met Ginger Beer. Je zult de verpakking dus moeten controleren (en geloven), om te zien of er iets wordt losgelaten over het productieproces.

Zelf ga ik liever voor Gember bier, want ik hou wel van de smaak van pittige en scherpe gember. Wat is jouw favoriet?

Nieuwsgierig naar meer? In de rubriek Flying Foodie legt uit hebben we eerder o.a. de verschillen bakpoeder en baking soda, Tofu en tempeh en tot slot het verschil tussen kruiden en specerijen.

Verschil Ginger Beer vs Ginger Ale

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Hallo,

  4dgn geleden Aldi, zag ik ginger beer (bier dus), ik neem er ééntje mee voor savonds. Maar was bloed heet die dag dus dorst en drink het flesje leeg. wat op viel was die lekkere gember na smaak, dus ik wil meer. Vandaag 3 grote flessen, ja wat? ginger ale, snik.

  Ach, is ook goed te drinken, ik ga ff naar de Aldi….. bye bye……

  1. Dat is balen! Gelukkig weet je dat je bij de Aldi wel lekkere Gemberbier kan scoren!

 2. Hele leuke weetje, erg leerzaam.
  Complimenten.
  En leuk dat je die dingen deelt
  Groetjes Maaike.

  1. Graag gedaan Maaike 🙂

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close