Verwachte foodtrends 2018

Deel met vrienden en familie

Foodtrends 2018
Foodtrends 2018: wat zal hip en trendy worden om te eten in 2018? Gaan we met z’n allen massaal aan het geitenvlees of maakt bijvoorbeeld de gewone boterham een echte comeback?

Vaker vegan en plantaardig eten
Vroeger werden veganisten als rare ‘geitenwollen sokken’ types afgeschilderd. Vreemde eenden met een ongezond witte huidskleur en een graatmager lichaam. Inmiddels weten we wel beter en worden steeds meer mensen nieuwsgierig naar vegan eten.

Vegan eten, of in ieder geval veel minder vlees eten, heeft positieve effecten op het milieu. Alle schandalen van het afgelopen jaar rondom dieren en eieren helpt deze trend ook een handje. Vegetariërs worden veganist en flexitariërs part time vegans. Bijkomend voordeel van deze trend is dat er steeds meer plantaardig ‘vlees’ op de markt komt en waarvan de kwaliteit steeds beter wordt.

Bekijk eens deze vegan recepten, je zult zien dat je het vlees niet eens mist!

Meer groentes, ook in restaurants 
Naast helemaal geen vlees eten, wordt er ook verwacht dat bij gerechten met vlees de groente een grotere rol zal spelen. Zeker nu we steeds beter weten hoe je groente moet bereiden, wordt het steeds lekkerder. Slap gekookte bloemkool heeft niet alleen weinig smaak, het is ook niet bepaald sexy. Een bloemkool tortilla daarentegen…!

In goede restaurants zie je steeds vaker dat een gerecht voor 80% uit groenten en voor 20% uit vlees of vis bestaat. Het is de verwachting dat dit ook bij ons thuis steeds vaker het geval zal zijn!

Açai en smoothie bowls 
In Australië en op Bali zijn deze bowls al een tijd populair en het is de verwachting dat ze nu ook echt zullen doorbreken in Nederland. Zeker als we dit jaar een mooie, warme zomer krijgen, vermoed ik dat dit ook heel erg trendy zal worden in Nederland. Het is niet alleen lekker, je kunt het ook heel gemakkelijk fotogeniek maken. Met het alsmaar groeiende bereik van Instagram is dat natuurlijk altijd een voordeel.

Koreaanse keuken
Dit jaar zal de Koreaanse keuken definitief doorbreken in Nederland. Ik voel het gewoon aan mijn water ;). Zelf ben ik al jaren gek op de Koreaanse keuken en Nederland lijkt er nu ook echt klaar voor. Er komen langzaam meer Koreaanse winkels en restaurants bij en je hoort er steeds meer foodies over.

Tot nu toe vind je maar twee Koreaanse recepten op Flying Foodie, maar daar gaan we verandering in brengen. Dit jaar zullen op mijn blog vaker Koreaanse, of daarop geïnspireerde, recepten verschijnen. Zoals huisgemaakte Kimchi of Korean Fried Chicken.

Fermenteren
Ja, voor wie een beetje op de hoogte is van de laatste foodtrends zou dit ook vorig jaar een trend zijn geweest. Maar in de eigen keuken is dit nog niet helemaal doorgedrongen. Dit jaar gaan we nog vaker en nog meer fermenteren. Daar past de eerder genoemde Koreaanse keuken natuurlijk helemaal bij; daar zijn ze gek op fermenteren!

 

Dit zijn de foodtrends die ik verwacht in 2018 te zien. Nu ben ik natuurlijk ook nieuwsgierig naar wat jij verwacht dat 2018 voor ons in petto zal hebben op het gebied van eten en drinken!

 

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ik eet al een jaar of 2-3 Koreaans en man… wat is dat lekker! Alleen al met kimchi kun je van alles maken, zoals bijv. kimchi pancakes, maar ook bibimbap is top.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close