Voordelen van een Instant Pot in jouw keuken

Deel met vrienden en familie

Wie vaker een kijkje neemt op Flying Foodie weet het al, maar wij zijn fan van de Instant Pot. Dit veelzijdige keukenapparaat heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen, vooral vanwege de vele voordelen die het biedt. In dit artikel zetten we alle voordelen van de Instant Pot op een rij!

Voordelen van een Instant Pot

1. Tijd besparen

Een van de grootste voordelen van een Instant Pot is dat het je tijd bespaart in de keuken. Het apparaat kan het kookproces versnellen, waardoor het mogelijk is om maaltijden in een kortere tijd te bereiden. Denk aan stoofvlees, rendang en een super rijke Bolognesesaus, die ruim binnen een uur klaar zijn.

2. Gemak

Naast dat je tijd bespaart, is koken in de Instant Pot vaak ook heel makkelijk. Veel gerechten maak je door (vrijwel) alles tegelijk in de pot te doen, en de deksel te sluiten. In het Engels noemen ze dat een ‘dump and go’ recept. Bovendien kun je met een Instant Pot verschillende kookmethoden gebruiken, zoals stomen en sauteren (aanbraden), waardoor je minder potten en pannen nodig hebt om maaltijden te bereiden; makkelijk, maar spaar dus ook weer tijd!

3. Gezond eten

Een ander voordeel van de Instant Pot is dat het je kan helpen om gezond te eten. Het apparaat maakt gebruik van stoom om voedsel te bereiden, waardoor voedingsstoffen beter bewaard blijven. Bovendien kan het koken onder druk helpen om voedsel sneller te bereiden zonder de smaak of textuur te beïnvloeden. Dit helpt mij zelf ook om vaker gezondere maaltijden te bereiden. Een goed voorbeeld zijn bijvoorbeeld droge bonen; die hoef je niet langer een dag van tevoren te wellen, voordat je ermee aan de slag gaat.

Instant Pot Sticky Chicken

4. Energiezuinig

Een Instant Pot is ook energiezuinig, wat betekent dat deze minder energie verbruikt dan traditionele kookmethoden. Het apparaat gebruikt minder water en elektriciteit dan bijvoorbeeld het koken op het fornuis of in de oven, waardoor het ook beter is voor het milieu. Met een multicooker heb je geen gas nodig. 

Lees ook: Gebruikt een slowcooker minder stroom dan een multicooker?

5. Veiligheid

Snel gerecht gemaakt in de Instant Pot

Een Instant Pot is ontworpen met veiligheid als belangrijke pijler. Het apparaat is voorzien van verschillende beveiligingsfuncties, zoals oververhittingsbeveiliging en veiligheidskleppen om druk te reguleren. Dit maakt het gebruik van een Instant Pot veiliger dan traditionele kookmethoden een zeker veiliger dan traditionele snelkookpannen. 

6. Veelzijdigheid

Ten slotte is een Instant Pot zeer veelzijdig. Je kunt er verschillende soorten gerechten in bereiden, zoals soepen, stoofschotels, rijstgerechten en zelfs risotto. Bovendien kun je met de verschillende kookmethoden en programma’s van een Instant Pot experimenteren met nieuwe recepten en smaken.

Tot slot

Een Instant Pot biedt dus veel voordelen voor jouw keuken, van tijdsbesparing en gezond koken tot energiezuinigheid en veiligheid. Bovendien is de pot zeer veelzijdig en kun je er verschillende soorten gerechten in bereiden. Als je op zoek bent naar een handige en efficiënte kookoplossing, dan is een Instant Pot zeker het overwegen waard!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close