Waar koop je een Instant Pot?

Deel met vrienden en familie

Best vaak krijg ik de vraag: waar koop je een Instant Pot? Het antwoord is heel simpel: online! De Instant Pot is op dit moment nog niet te koop in een fysieke winkel, maar gelukkig zijn er zeker vier plekken waar je heel gemakkelijk (en veilig) een Instant Pot koopt. Wij zetten ze voor je op een rij.

Waar koop je een Instant Pot?

Amazon Nederland & Duitsland

Zelf heb ik een Instant Pot gekocht op zowel Amazon Nederland als op Amazon Duitsland (ik heb er twee). Het enige verschil tussen de twee is de prijs. De ene keer vind ik een betere aanbieding op de Duitse website, de andere keer zijn ze juist goedkoper op de Nederlandse. Grappig genoeg komen ze vervolgens uit hetzelfde distributiecentrum. Amazon levert altijd snel, hun voorraden zijn up-to-date en je kunt, naast met een creditcard, ook gewoon met iDeal betalen.

Hoewel sommige mensen liever niet bij Amazon kopen, is het wellicht goed om te weten dat in dit geval Instant Brands (het moederbedrijf van Instant Pot) de prijzen van deals op Amazon bepaalt en niet Amazon zelf (ze gebruiken het alleen als verkoopkanaal) en dat geven ze ook door aan andere aanbieders. De aanbiedingen en prijzen zijn op Amazon meestal een stuk beter, denk echt aan tientallen euro’s.

Vroeger werden er vooral veel potten verkocht via Amazon.uk, maar met het weggaan van Groot Brittannië uit de EU is dát geen handige keuze meer.

Bol.com & Instantpot.nl

Koop je liever niet bij Amazon, dan kun je ook ‘gewoon’ terecht bij bol.com of instantpot.nl. Die laatste is ook het bedrijf dat via bol.com verkoopt, de prijzen zullen dus hetzelfde zijn. Het is maar net welke website je makkelijker vindt werken en bij bol.com is natuurlijk nog veel meer te koop. 

De aanbiedingen zijn meestal wel wat minder op deze sites, maar het kan een fijn gevoel geven dat je met een Nederlandse winkel te maken hebt.

Ik zou zeggen, zodra je weet welk model Instant Pot je wilt hebben, bekijk alle vier de sites en kies wat het beste bij jou past.

Koop geen Amerikaanse pot!

De Instant Pot is een Amerikaans product en daarmee zou je misschien denken dat je het uit Amerika over moet laten komen. Gelukkig is dat zeker niet het geval. Hoewel het soms met de prijzen wel verleidelijk lijkt, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er naast verzendkosten, óók importkosten bij komen kijken. En misschien nog wel belangrijker: de potten voor de Amerikaanse markt hebben niet alleen een andere stekker, ze werken mogelijk ook alleen op een ander voltage, waardoor ze hier niet bruikbaar zijn. Kortom, niet ideaal.

Ook leuk om te lezen

Ben je van plan om een Instant Pot aan te schaffen, dan zijn de volgende artikelen wellicht ook leuk om te lezen:

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close