Wat is Seltzer?

Deel met vrienden en familie

Seltzer, ken jij het al? Het is ook wel bekend als bruisend water en is de afgelopen jaren enorm populair geworden, vooral vanwege de opkomst van Hard Seltzer. In dit artikel ga ik uitleggen wat Seltzer is, wat Hard Seltzer is en waarom het zo populair is geworden!

Wat is Seltzer?

Seltzer is een koolzuurhoudend mineraalwater. Het wordt gemaakt door koolzuurgas aan gewoon water toe te voegen, wat resulteert in een sprankelende drank met een licht bruisende textuur. Het wordt vaak gebruikt als een drankje op zichzelf, maar het kan ook worden gebruikt als mixer voor alcoholische dranken.

Seltzer bevat geen calorieën of suiker, wat het een populaire keuze maakt voor mensen die op zoek zijn naar een gezonder alternatief voor frisdrank of andere suikerhoudende dranken. Het is ook een goede optie voor mensen die geen alcohol drinken, maar toch willen genieten van een verfrissend drankje.

Wat is Seltzer in een glas

Wat is Hard Seltzer?

Hard Seltzer is een nieuw soort drankje, dat de afgelopen jaren enorm populair is geworden. Het is in feite gewoon Seltzer, maar dan met toegevoegde alcohol. Meestal bevat Hard Seltzer ongeveer 5% alcohol, vergelijkbaar met bier. Het is verkrijgbaar in verschillende smaken en wordt vaak op de markt gebracht als een gezonder alternatief voor bier of andere alcoholische dranken, vanwege de lagere calorie- en suikergehaltes.

Het eerste merk in Nederland dat kwam met Hard Seltzer is Stëlz en dat is tegenwoordig gewoon te koop in de supermarkt.

Waarom is Seltzer zo populair?

Seltzer is populair geworden vanwege de toenemende vraag naar gezondere en suikerarme drankjes. In tegenstelling tot frisdrank, bevat het weinig of geen calorieën en/of suiker en is het een gezonder alternatief. Bovendien is het licht sprankelende karakter van Seltzer verfrissend en aangenaam om te drinken.

Hard Seltzer is ook populair geworden vanwege de toenemende vraag naar lichtere en gezondere alcoholische dranken. De beschikbaarheid van verschillende smaken maakt het ook aantrekkelijk voor mensen die van variatie houden.

Blikjes met hard Seltzer van Stelz

FAQ

Vind je dit soort artikels leuk om te lezen? Kijk dan ook eens bij onze andere uitleg artikelen over bijvoorbeeld Oestersaus, Hot Honey of Wat is Maldon Zout?.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close