Welk low-calorie ijs is het lekkerst? (Oppo, Breyers en Koupe)

Deel met vrienden en familie

Welk low-calorie ijs is het lekkerst? Is het sowieso wel lekker? Wij vergelijken het chocolade ijs van Oppo, Breyers en Koupe. Benieuwd wie er als winnaar uit de test is gekomen?

Natuurlijk kun je er voor kiezen om minder ijs te eten of het helemaal te laten staan als je een periode minder calorieën binnen wilt krijgen. Maar soms wil je gewoon EN ijs eten EN niet teveel calorieën. Dat leek vroeger een utopie, maar tegenwoordig zijn er verschillende merken die in deze behoefte voorzien. Schuldvrij genieten noemen ze dat geloof ik. Zijn ze daadwerkelijk lekker, of kun je net zo goed aan een ijsklontje likken?

Chocolade ijs

Alle low-calorie ijsmerken hebben verschillende smaken in hun assortiment. Ik heb ervoor gekozen om de chocoladesmaken met elkaar te vergelijken. Die smaak kon ik van elk merk krijgen en het is natuurlijk wel het eerlijkst om dezelfde smaak te vergelijken. Daarnaast ben ik zelf absoluut een chocolade ijs fan!

De calorieën en prijs

Hoewel deze review vooral over de smaak gaat, lijkt het mij ook belangrijk om even te kijken naar de calorieën, aangezien het toch om low-calorie ijs gaat. Daarnaast is ook de prijs belangrijk.

De calorieën per 100 gr

 • Koupe Chocolate: 170
 • Breyers Creamy chocolate: 117
 • Oppo Colombian chocolate and hazelnut: 129

De prijs

 • Koupe Chocolate: 1,69 (5,30 voor 500 ml)
 • Breyers Creamy chocolate: 4,99
 • Oppo Colombian chocolate and hazelnut: 4,99
Chocolade ijs met weinig calorieen vergelijken
(v.l.n.r. Koupe – Breyers – Oppo)

De smaaktest

Smaak is wat mij betreft meer dan alleen de daadwerkelijke smaak. De geur, kleur en structuur dragen allemaal bij aan hoe lekker (of juist niet) ik iets vind.

Geur
Alle drie ruiken ze niet bijzonder, beetje naar slappe aanmaak chocolademelk. Oppo ruikt het meest naar chocolade van de drie.

Kleur
Ook hier valt weinig bijzonders uit op te maken: bruin. De Oppo variant heeft een koelere kleur bruin dan de andere twee, wellicht komt dit door de toevoeging van hazelnoot.

Structuur
Waar Koupe als eerste smelt en een beetje puddingachtig wordt, blijft het ijs van Breyers heel lang hard. Oppo zit er mooi tussenin en heeft onze persoonlijke voorkeur. Koupe vinden we te glibberig en bij Breyers lijkt het alsof er teveel water in het ijs zit.

Smaak
Hier draait het natuurlijk allemaal om: hoe smaakt het? Breyers doet ons denken aan chocolademelk die aangemaakt is met een klein beetje Nesquik. We merken duidelijk dat we een caloriearm alternatief aan het eten zijn.

Koupe smaakt in eerste instantie een beetje slap, maar later komt de chocoladesmaak goed door.

Oppo doet het ontzettend goed qua smaak, je hebt absoluut geen idee dat je caloriearm ijs aan het eten bent. Het heeft een diepe chocoladesmaak, die goed blijft hangen.

Conclusie

Voor ons bij Flying Foodie bestaat de top drie uit:

 1. Oppo
 2. Koupe
 3. Breyers

Oppo is wat ons betreft de duidelijke winnaar. Hoewel de stukjes hazelnoot niet overheersen, geeft het wel net even wat extra’s aan het ijs. Je hebt absoluut niet het idee dat je ijs aan het eten bent dat in de categorie ‘low-calorie’ valt.

Was jij al bekend met de low-calorie ijs merken? En heb jij zelf een favoriet?

 

low calorie ijs vergelijken

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Ja, ik ken de drie merken al heb ik alleen Oppo en Beyers geprobeerd. Ik vind de chocolade versie van Oppo heerlijk, de andere varianten die ik geprobeerd heb, vanille en salted caramel vind ik niks aan. Van Beyers heb ik de cookies and cream getest, nou die kwam er niet echt positief uit. Dus voor nu ga ik voor een Oppo ijsje (als ik gezonder wil doen) 😉

  1. Voor een lekkere vanille ijs heb je denk ik echt romigheid nodig.
   Jammer te horen dat de cookies en Cream tegenviel. Hoor dat oppo ook met een koekjes smaak gaat komen.

 2. Een nieuw verbeterd product is niet altijd echt een verbetering. Zo was ik een groot fan van de variant Oppo Salted Caramel, heerlijk van smaak en stevigheid, gekmakend verslavend.

  Voor mijzelf is het gelukkig dat er door Oppo werd getracht deze smaak te verbeteren, helaas zijn ze daar niet in geslaagd. De nieuwe en ‘verbeterde’ Salted Caramel is veel te zoet, wordt sneller te zacht, en heeft te grove zachte stukken Caramel.

  Jammer voor mijn smaakpapillen en op zoek naar een andere variant, want deze zal ik niet meer kopen. Als Oppo nou maar niets aan het chocolade IJS veranderd. 😉

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close